Xbox og Dontnod Entertainment feirer Pride med veldedighets stream, nytt kontroller design og gratis spill
0

Xbox og Dontnod Entertainment feirer Pride med veldedighets stream, nytt kontroller design og gratis spill

jun 01 Anders Lønning  

Vi går inn i måneden hvor regnbue fargene kommer til å strømme ut fra alle kanter, men ikke alle selskapene som smykker seg med regnbuens farger i anledning Pride går like langt som Xbox og Dontnod Entertainment

I år som i fjor gjør utvikleren DONTNOD Entertainment og deres utgiverpartner Xbox Publishing spillet Tell Me Why gratis gjennom hele måneden. Det betyr at spillere kan skaffe seg spillet til odel og eie resten av året også, så lenge de gjør det innenfor juni måned.

Spillet fikk god mottagelse av både kritikere og transsamfunnet for sin håndtering av LGBTQIA+ tematikk

Utvikleren og utgiveren donerer også 25 000 dollar hver til Transgender Law Center og Trans Lifeline, samtidig som de planlegger også å avholde en stream-maraton den 23 juli, hvor donasjonene går til Trans Lifeline, en telefontjeneste hvor transpersoner kan få støtten de trenger som de dessverre ikke ellers alltid får.

Xbox planlegger også å lansere et nytt design man kan ta i bruk på deres Xbox Design Lab, hvor man kan designe sine egne Xbox kontrollere.

«Årets Pride kontroller bringer sammen de 34 flaggene fra fellesskapet på en flott sammenknytttende måte for å feire nyansene, kompleksiteten, kryssningspunktene og styrken til de mange LGBTQIA+ fellesskapene» skriver Kate Rayner, visepresident og teknisksjef hos Xbox studioet The Coalition.

«Du kan fargelegge alle delene av kontrolleren, velge utførelse og til og med gravere den for å gjøre Pride kontrolleren din unik til deg»

Gjennom Pride feiringen vil spillere som logger seg inn på Halo Infinite også få mulighet til å utsmykke seg med «Unity» navneskilt og emblem, og senere i måneden vil Forza Horizon 4/5 og Forza Motorsport 7 få et eksklusivt regnbue design som kan brukes på 2009 modellenj av Pagoni Zonda Cinque Roadster

Microsoft sier i en uttalelse at de tilsammen har donert over 8 millioner dollar til organisasjoner som støtter LGBTQIA+ fellesskap i løpet av det siste året, og vil sammen med Xbox også donere 170 000 dollar til LGBTQIA+ organisasjoner for å markere lanseringen av Pride 2022

I 2022 har en enorm mengde lovforslag som tar sikte på å marginalisere transpersoner blitt lagt frem på tvers av USA, og midt opp i en situasjon hvor den konservative høyesteretten i USA ser sitt snitt til å omgjøre etablerte presedenser for å innskrenke retten til selvbestemt abort, er vi vel ikke langt unna at skeives rettigheter nok en gang kommer under press, om de i det hele tatt noen gang ikke var det.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.