16-åring tok seieren i Tetris-VM
0

16-åring tok seieren i Tetris-VM

okt 24 Anders Lønning  

Under Classic Tetris World Championship stevnet som ble holdt over helgen på Portland Retro Gaming Expo var det den 16 år gamle nykommeren Joseph Saelee som stakk av med den gjeveste tittelen.

Dette skjedde da Saelee slo ut Jonas Neubauer, som selv stukket av med tittelen hele syv ganger i løpet av mesterskapets åtte år lange historie.

Saelee brukte en ganske bemerkelsesverdig kontroller teknikk da han sikret seg seieren, hvor han i stedet for å holde nede D-padden på NES-kontrolleren for å plassere tetrominoene der han ønsket dem, brukte en såkalt “hypertapping”-teknikk hvor trykker på knappene i et voldsomt tempo. Dette passer tydeligvis hans spillestil godt.

En følelsesladet Saelee kommenterte etter seieren at han kun hadde kommet til stevne for å kvalifisere seg til mesterskapet, og ikke hadde drømt om å stikke av med seieren. Neubauer komplimenterte sin motstander ved å si at Saelee “spilte med hjertet” og kalte ungdommens prestasjon “eksepsjonell”.

Av en eller annen rar grunn har alle videoene fra Tetris stevnet, både fra den offisielle CTWC kanalen og andre, som viste direkte feeden fra Twitch blitt fjernet fra Youtube. Her er et klipp fra en som filmet i fra publikum

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.