5,2 millioner til syv norske spill
0

5,2 millioner til syv norske spill

mai 08 Spill.no  

I går hadde Norsk Filminstitutt sin andre av i alt tre utdelinger av pengestøtte til norske spillprosjekter. Utav 24 spill som søkte om støtte var det syv som fikk finansiering via støtteordningen.

15 millioner i året

Til sammen deles det ut 15 millioner kroner i utviklingstilskudd til dataspill via støtteordningen i året. Tidligere var fokuset i stor grad på spill for barn og unge, men i dag er det et langt bredere utvalg spill som får tilskudd, noe gårdagens utdeling bærer preg av.

Størst tilskudd denne gangen fikk veteranene i Artplant for spillet Håp – et klassisk todimensjonalt skytespill med romskip og milimeterpresis manøvrering mellom fiendens kuler. Spillet skal lanseres på Facebook i løpet av 2013.

Artplant er en av Norges mest produktive spillutviklere for tiden. I fjor stod de bak onlinespillet Battlestar Galactica Online, mens de i år jobber med et onlinespill basert på A Game of Thrones, et G.I. Joe-spill for Facebook og et strategispill kalt Mech Tactics. 1,5 millioner har de fått i utviklingsstøtte for skytespillet Håp.

Fantasy

To fantasy-spill fikk også støtte i går. Bergenserne i Turbo Tape Games er ferdige med strategispillet Naval War: Arctic Circle og er nå i full gang med et spill kalt Ravendark. Det er et slags kortbasert strategispill der man styrer mytlogiske vesener med magiske egenskaper i kamp om Ravnetronen. Spillet er utviklet i samarbeid med black metal-artisten Demonaz, mest kjent som vokalist i det legendariske bandet Immortal. Spillet skal være ferdig i 2013, og fikk 750.000 kroner i tilskudd.

Et annet fantasy-spill som mottok støtte var Skar – hammeren vender tilbake. Spillet utvikles av Blink Studios AS og er et Diablo-aktig spill med en norrøn vri. Spillet utvikles til iOs-plattformen, samt til PC og Mac. Spillet skal etter planen ferdigstilles i år, og har fått 250.000 kroner i støtte i denne omgangen.

Hopp og sprett

To kreative plattformspill fikk henholdsvis 1.400.000 kroner og 170.000 kroner i denne tildelingen. Den største summen gikk til Rock Pocket AS for spillet Oliver & Spike – Dimensjonshoppere, en blanding av et eventyr- og plattformspill der man skal reise mellom parallelle dimensjoner og manipulere naturlovene for å komme videre. Spillet skal lanseres til konsoller, PC og Mac i løpet av 2013.

170.000 kroner gikk til et annet plattformspill som har fått internasjonal oppmerksomhet. Owlboy fra D-pad Studio har vært nominert til pris på Game Developers Conference tidligere, og er et herlig todimensjonalt plattformspill med retrografikk.

Se trailer fra Owlboy her:

Barn og aksjehandel

Sist ut i denne omgangen er et barnespill og et aksjemarkedsspill. Elleville Elfrid er kjent fra Barne-TV, og har tidligere opptrådd i flere spill. Denne gangen har hun sommerferie i Elleville Elfrids sommereventyr, et iOs-spill fra Kool Produktion AS som har fått 380.000 kroner i støtte.

Mogul fra Hyper Interaktiv AS er ikke beregnet på barn, her er målgruppen ungdom fra 13 år. Spillet handler om aksjemarkedet, der man skal drive med aksjehandel som påvirker hele verdensøkonomien. Spillet utvikles i samarbeid med stiftelsen Aksjenorge, og lages for iOs og nettlesere. Desember 2012 er planlagt lanseringsdato, og støtten i denne omgangen var på 750.000 kroner.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.