Activision har trukket alle spillene sine fra GeForce Now, og det er foreløpig uklart hvorfor.
0

Activision har trukket alle spillene sine fra GeForce Now, og det er foreløpig uklart hvorfor.

feb 12 Anders Lønning  

GeForce Now ble lansert for litt over en uke siden, og virker etter alt å melde til å være det Google Stadia burde ha vært. I min vurdering av tjenesten skrev jeg at vi ennå ikke var sikre på hvordan Nvidia kom til å håndtere ut og en evt. innrulling av nye spill som støttes av tjenesten, og i går fikk vi svaret via en noe utradisjonell annonsering. GeForce Now brukere oppdaget nemlig at Activision Blizzard spillene som tidligere har vært støttet av GeForce Now tjenesten var borte over natten, og den eneste beskjeden som har blitt gitt ang. dette dukket opp fra Cory@Nvidia på GeForce Now forumet hvor han skriver:

Etterhvert som vi tar GeForce Now mot det neste steget i sin utvikling har vi jobbet med utviklere for å få på plass en robust katalog av PC spill. Dette vil bety at vi vil fortsette å legge til spill og at vi, av og til, må fjerne spill i likehet med andre leverandører av digitale tjenester. Etter ønske fra dem, gjør vi oppmerksom om at Activision Blizzard sine spill vil bli fjernet fra tjenesten. Selv om det er uheldig at det skal skje, håper vi å jobbe sammen med Activision Blizzard for å få disse spillene og mer tilbake i til tjenesten fremtiden.

Cory@Nvidia skriver også at selskapet har, i tillegg til de ca 550 spillene de allerede har støtte for, mer en 1500 spill på vei, og at de vil annonsere disse gjennom ukentlige oppdateringer.

Det var vel egentlig alltid en viss risiko for at dette kom til å skje. Spill fra Rockstar har manglet på tjenesten etter de gikk fra beta til offisiell lansering, og i følge forumbrukerne har også Konami spill vært tilgjenglige før, men at de ikke er det nå. Det spekuleres i at grunnen til at det nå er nettopp Activision Blizzard sine spill som er trukket fra tjenesten har med den nylig annonserte eksklusive avtalen Google og Activision har gjort for strømming av E-Sport innhold for spill som Call of Duty og Overwatch. Om dette er noe hold i eller ikke, vites ikke, men vi får bare håpe at Nvidia klarer å dra i havn en slags særavtale som ikke går i konflikt med GeForce Now’s konsollmotparter Project xCloud og PlayStation Now

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.