Flere Bioware veteraner starter i nytt RPG studio eid av folkene bak Magic og Dungeons and Dragons
0

Flere Bioware veteraner starter i nytt RPG studio eid av folkene bak Magic og Dungeons and Dragons

feb 13 Anders Lønning  

Det relativt nyoppstartede spillstudioet Archetype er gjerne noe Mass Effect fansen bør holde et øye med i fremtiden. Ikke bare utvikler de et sci-fi rollespill, men de gjør det med opptil flere BioWare veteraner om bord.

I 2019 kom nyheten om at James Ohlen, tidligere Senior Creative Director hos BioWare som hadde vært med selskapet i 22 år og jobbet på spill som Baldur’s GateNeverwinter Nights, Knights of the Old Republic, og Dragon Age, skulle lede dette nye studioet som er eid av Wizards of the Coast.  Chad Robertson, som i løpet av sine fjorten år  i BioWare blant annet jobbet på Star Wars: The Old Republic og Anthem , forlot selskapet i oktober i fjor for å være daglig leder i Archetype.

Og nå kommer også nyheten om at mannen som var forfatteren bak Mass Effect, Drew Karpyshyn, også har begynt å jobbe for Archetype og at han skal skrive historien til rollespillet selskapet nå utvikler. I en blog-post på sin egne hjemmeside sparer han ikke på kruttet om hvorfor han byttet jobb.

– Jeg har vært i spillindustrien i tyve år nå. Når jeg startet i BioWare var alt nytt og spennende. Det var drømmejobben. Talentfulle mennesker som jobbet sammen for å lage storslåtte spill som Baldur’s Gate, KOTOR, Mass Effect og Dragon Age. 

– Men etterhvert som vi vokste og fant mer suksess, så forandret ting seg. Vi ble mer som en bedrift. Vi kunne ikke alltid lage det vi elsket, og teamene våres ble satt til å lage spill basert på markedsundersøkelser istedenfor å følge våre kreative instinkt og lidenskap.

– Drømmejobben min ble til slutt bare en jobb, og jeg mistet entusiasmen og spenningen jeg en gang følte

– Men hos Archetype har lidenskapen min blitt tent på ny. Følelsen i studioet minner meg om den første tiden min hos BioWare. Jeg kan føle magien i luften. Og selv om jeg ikke kan gå for dypt inn i detaljene av hva det er vi holder på å utvikle, ser jeg at det vi holder på med bringer tilbake spenningen til industrien.

Som store fans av rollespillene fra når BioWare var på topp er det flere i redaksjonen her hos Spill.no som venter spent på å høre mer hva Archetype holder på med, og evt. når vi kan forvente å få se mer.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.