Alle detaljene om PSP 2
0

Alle detaljene om PSP 2

jan 27 Spill.no  

I morgentimene i dag (norsk tid) hadde Sony en pressekonferanse i Japan der de annonserte oppfølgeren til PSP-konsollen, som har fått navnet NGP – «Next Generation Portable».

Android-støtte

Men før Sony annonserte sin nye konsoll avduket de en ny utviklingsplattform for Android-telefoner kalt «Playstation Suite», en applikasjon som vil tilby Playstation-innhold på Android-maskiner. Ifølge Playstation-sjef Kaz Hirai virker det som både nytt og gammelt Playstation-innhold vil kunne lanseres til Android via «Playstation Suite».

Deretter kom de til pressekonferansen høydepunkt. PSP2, eller Next Generation Portable som Sony har omdøpt den. Utseendemessig er den veldig lik den originale PSP-konsollen, men den har nå fått to analoge spaker på fremsiden, og både for- og baksiden er trykksensitiv. I tillegg har Sony byttet ut UMD-platene med minnekort, det vil si at spill man kjøper i butikkene vil komme på kort (eller kassetter) slik som Nintendo DS-spill.

Trykkskjerm

Skjermen på forsiden er en fem tommers OLED-skjerm, med fire ganger bedre oppløsning enn på den gamle PSP-konsollen. Den er trykksensitiv, og det er også baksiden av konsollen. Ved hjelp av de to flatene skal man kunne kontrollere spill på helt nye måter.

Teknisk informasjon om NGP:

CPU: Arm Cortex A9 core
GPU: SGX543MP4+
Mål: 182.0 x 18,6 x 83,5 mm
Lyd: Stereo-høyttalere, innebygd mikrofon
Kamera: foran, bak
Sensor: Six-axis bevegelsessensor, three-axis elektronisk kompass
Lokasjonstech: Innebygd GPS, Wi-Fi location service support
Knapper: PS-knapp, strømknapp, retningsknapper (opp/ned/høyre/venstre), actionknapper (trekant/firkant/sirkel/x), skulderknapper (høyre/venstre), analoge spaker (høyre/venstre), start-knapp, select-knapp, volumekontroll, trykksensitiv overflate bak, trykksensitiv skjerm foran
Trådløs kommunikasjon: 3G, IEEE 802.11, Bluetooth 2.1

 

Spill til NGP ble selvsagt demonstrert under Sonys presentasjon, og et nytt spill i «Uncharted»-serien vakte størst oppmerksomhet. I tillegg til Sonys egne spill var en rekke tredjepartsutviklere til stede, deriblant Activision med et «Call of Duty»-spill, Hideo Kojima og Konami med «Metal Gear Solid 4», Capcom med «Monster Hunter Portable» og Sega med «Yakuza 4».

Følgende spillserier ble vist frem eller annonsert på pressekonferansen:
– Uncharted
– Killzone
– Wipeout
– Resistance
– LittleBigPlanet
– Hustle Kings
– Hot Shots Golf
– Monster Hunter Portable
– Yakuza 4
– Metal Gear Solid 4
– Call of Duty

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.