Åndelig oppfølger til Jet Set Radio fra studioet bak Lethal League
0

Åndelig oppfølger til Jet Set Radio fra studioet bak Lethal League

jul 23 Anders Lønning  

Hvis du husker Jet Set Radio er du, først og fremst et usedvanlig kult menneske men også sikkert interessert i å høre at en åndelig oppfølger ved navn Bomb Rush Cyberfunk er på vei.

For de uinnvidde var Jet Set Radio et kritikerrost spill utviklet av Sega for deres siste hjemmekonsoll Dreamcast, hvor spillerne tok på seg rollen som en rulleskøytende grafitti artist som kjempet mot både rivaliserende gjenger og, ikke minst, snuten.

Spillet skrev seg inn i historiebøkene som en av de første spillene som brukte cel-shading teknikken for sitt visuelle uttrykk og fikk følgelig en oppfølger på Xbox etter at Dreamcast gikk under. En nyutgivelse ble i 2012 sluppet på PlayStation 3, Xbox 360, PS Vita, PC, iPhone og Android men etter det har det vært stille fra SEGA om et eventuelt nytt spill. Nå ser det ut til at folkene hos Team Reptile har tatt sakene i egne hender.

I følge Steam-siden til spillet vil spillet ta oss med til en verden «hvor selværklerte Crews utstyrt med personlige “boost-packs” når nye høyrder innen grafitti»

Med seg på laget har de Jet Set Radio og Jet Set Future komponisten Hideki Naganuma som i følge steam siden leverer musikalske hjernebølger mens spillere danser og trikser seg gjennom storbyen.

Ingen dato på spillet foreløpig, men vi vet at det ikke kommer i år ettersom utvikleren sier dette året “bringer ulykke”, noe det er vanskelig å si seg uenig i. Hvis du synes dette ser kult ut blir utviklerne sikkert ikke lei seg hvis du legger det til på ønskelisten din på Steam.

Se den offisielle teaseren til spillet her, :

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.