Anklager mot Sony avvist i retten
0

Anklager mot Sony avvist i retten

okt 23 Spill.no  

Et søksmål mot Sony som klagde på manglende sikkerhet i PSN-tjenesten og at tjenesten var utilgjengelig i over en måned etter hackerangrepet i 2011 der informasjonen om millioner av brukere kom på avveie, har blitt avvist av en amerikansk dommer.

Gratistjeneste

Det er nettsiden Courthousenews som melder om dommeravgjørelsen. Hackere angrep Sonys PSN-nettverk våren 2011 og stjal brukerinfo til mange millioner registrerte brukere, noe som resulterte i bred pressedekning og at onlinetjenesten til Sony forsvant i en måned mens Sony forbedret sikkerheten. Dette igjen resulterte i et søksmål fra amerikanske forbrukere. Nå har en amerikansk dommer avvist flere av punktene i søksmålet.

I søksmålet ble det hevdet at Sony burde tatt forhåndsregler for å beskytte nettverket sitt bedre, men dette punktet har blitt avvist av dommer Anthony Battaglia i USA. Ifølge dommeren betalte nemlig ingen av de navngitte personene i søksmålet for onlinetjenester fra Sony, og brukte kun PSN som en gratistjeneste. I tillegg hadde de godtatt lisensavtalen fra Sony der det stod at sikkerheten til tjenesten ikke nødvendigvis var perfekt.

Flere andre punkter ble også avvist, og dermed ser det ut til at hele Sony-søksmålet kan falle i grus.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.