Astral Chain – Et spill som lenker deg fast til Switchen din!
0

Astral Chain – Et spill som lenker deg fast til Switchen din!

nov 16 Adnan Hajic  

Astral Chain er et eksklusivt action-eventyr spill til Nintendo Switch utgitt av det japanske spillselskapet PlatinumGames («Bayonetta», «The Wonderful 101» og «Nier:Automata»). Spillet har et nokså innovativt kampsystem der man må styre to karakterer samtidig, noe som først kan virke litt forvirrende for nye spillere, men hvis man tar seg tid til å lære seg å kjenne de ulike manøvrene blir man belønnet med mange morsomme og stilige kampsekvenser. Utenom kampsekvensene er karakterene veldig sjarmerende, og både hovedhistorien og sideoppdragene gjør Astral Chain til et solid spill som bør spilles av alle som eier en Nintendo Switch.

Året er 2078 og menneskeheten er nesten helt utslettet. De siste overlevende har funnet et hjem i en storby kjent som «The Ark». Onde skapninger kjent som «Chimeras» angriper fra en annen dimensjon kjent som «The Astral Plane». De kidnapper uskyldige mennesker og ødelegger store deler av byen. For å kunne kjempe mot dem har byen opprettet en egen politistyrke med navn «Neuron». Denne styrken består av en gruppe mennesker som klarer opprettholde en telepatisk lenke, «Astral Chain», med temmede «Chimeras» og bruke dem både i kamp og i etterforskning. Disse temmede «Chimerane» er kjent som «Legions». Spilleren tar rollen som en av Howard-tvillingene, enten broren eller søsteren, som begge er nye rekrutter til «Neuron». Selv om plottet kan virke nokså generisk, så er det mange nok spennende høydepunkter i historien som får deg til å spille videre. Spillet har også en stor mengde fargerike karakterer som livner opp stemningen i en ellers mørk futuristisk verden.

Når det kommer til kampsystemet leverer «Astral Chain» på nesten alle punkter. Kampsekvensene er fylt med utrolig kule animasjoner som harmonerer fint med spillets tegneseriegrafikk. Spillet er som alltid best når man får se det på en større skjerm, men det fungerer helt fint å spille i håndholdt modus også.

Tvillingen du velger er utstyrt med tre forskjellige typer våpen som brukes med ZR knappen. Batongen er rask og brukbar i de fleste situasjoner, mens pistolen er perfekt for plagsomme flyvende fiender. Man får også et stort og tungt sverd som egner seg for større og treigere fiender med mer liv og utrustning. «Legions» kan påkalles med å trykke ZL knappen, og styres rundt til riktig posisjon med venstre styrespak mens man holder knappen inne.

Når man har posisjonert sin «Legion» i nærheten av en fiende vil den automatisk utføre kombinasjons-angrep som kan synkroniseres med spillerens angrep. Ruller man unna fiendenes angrep, blir tiden sakket ned og et blir enklere å slå tilbake og gjøre kritisk skade på fiendene. Desto flinkere man er til å synkronisere angrepene uten å bli truffet, desto mer poeng og belønninger får man etter kampene. Utover spillet vil man få flere «Legions» med unike evner som kan enkelt byttes mellom med et enkelt tastetrykk. Hver «Legion» har også evner man kan benytte seg av utenom kampene for å løse gåter i spillet. Alle «Legions» har derimot en tidsbegrensning som gjør at du må være forsiktig med å ikke bruke dem altfor mye, ellers mister du evnen til å påkalle dem på nytt igjen for en liten stund. Dette gir kampsystemet en dimensjon av strategi som holder deg på tå og hev, spesielt under de tøffere kampene.

Utenfor kamp blir man nødt til å benytte seg av IRIS sensoren for å se etter spor og sideoppdrag når man etterforsker. Det hender at noen av dine nye kolleger stiller deg spørsmål om etterforskningen. Greier du å svare riktig på spørsmålene deres blir du belønnet med ekstra poeng og nye gjenstander, så følg nøye med når du er ute i felten.

For de som ikke er så interessert i et vanskelig spill, har man alltids muligheten til å finjustere vanskelighetsgradene. Her kan man skru på alt fra automatisert kamp hvis man bare ønsker å få med seg historien, til å skru av alle gjenopplivende gjenstander i spillet og øke styrken til fiendene. Dette gjør at spillet fint kan spilles av nybegynnere innenfor sjangeren, samtidig som det kan virkelig gi en utfordring for de som lengter etter et beintøft action spill å knekke rekorder på.

Selv om spillet ikke er en åpen verden, så kan man ganske enkelt returnere til tidligere oppdrag og utforske sideoppdragene gjemt i skjulte områder på kartet. Disse oppdragene kunne vært enkle utfordringer for å teste evnene dine, og noen av dem er fortsatt det, men karakterene du møter har så mye personlighet som gir oppdragene akkurat nok substans til å ikke virke som meningsløse oppgaver, men blåser liv i «The Ark» og innbyggerne. Her er det mer enn nok innhold i spillet til å holde deg opptatt etter å ha fullført hovedoppdragene.

Hovedkvarteret til “Neuron” har også mye å tilby annet enn bare oppdrag. Her får du handlet inn det du trenger av utstyr, trent opp ferdighetene dine i treningsrommet, endre på utseendet til både karakteren din og dine «Legions», i tillegg til å oppgradere våpnene dine og evnene deres. Man kan også bli bedre kjent med “Neurons” agenter, hvor noen er litt mer spesielle enn andre på godt og vondt.

“Astral Chain” er nok et solid action-eventyr tittel fra PlatinumGames som tilbyr en god dose med fartsfylt, fargerik og underholdende action som kan tilpasses til både nybegynnere og veteraner av sjangeren. Karakterene du møter i spillet er sjarmerende og gjør den dystopiske og futuristiske verdenen mye mer levende. Om du er på jakt etter et ikke så altfor langt action spill til Switchen din, så kommer ikke «Astral Chain» til å skuffe deg.

 

About Adnan Hajic

Barneskolelærer fra Oslo. Har nylig begynt å skrive om spill, og burde ha brukt sparepengene sine på noe annet enn retrospill.