Blizzcon: Overwatch 2 annonsert. Her er alt vi vet så langt
0

Blizzcon: Overwatch 2 annonsert. Her er alt vi vet så langt

nov 03 Anders Lønning  

Nok en lekkasje viste seg å være sann da Blizzard annonserte Overwatch 2 direkte på Blizzcon i helgen.

Spillet som frem til nå har hatt mer bakgrunns historie enn det vet hva det skulle gjøre med ser ut til endelig få bruk for den da oppfølgeren skal, i tillegg til de tradisjonelle 6-mot-6 versus kampene,  ha mer tradisjonelle historiebaserte oppdrag hvor spillere må samarbeide mot datastyrte fiender.

Alle kartene og heltene fra Overwatch, samt alt spillere har låst opp gjennom base-spillets loot-kasser, vil følge med over til Overwatch 2, og det vil være en form for cross-play på tvers av de modusene som er støtter dette.

I tillegg er en ny modus ved navn ‘Push’ blitt annonsert til base-spillet som også vil følge over til oppfølgeren, hvor to lag må dytte en robot på tvers av et kart som har forskjellige hindringer satt opp underveis. Et nytt kart, Toronto, ble også annonsert, som blir det første kartet satt i Canada.

Blizzard varslet også endringer i hvordan de nå håndterer roteringen av hvilke kart som er tilgjengelig til hvilken modus i basespillet fremover for de som spiller Overwatch i konkurranse sammenheng.

Som følge av dette har Blizzard, etter tilbakemeldinger fra spillerne, valgt å ta Horizon og Paris ut av denne rotasjonen for den kommende sesongen av Overwatch konkurranser.

Overwatch sjef Jeff Kaplan snakket med VG247 om hva vi kan forvente oss fremover mot lanseringen av Overwatch 2, og har understreket at Sojourn er en Overwatch 2 helt, men at de likevel ikk er helt ferdige med ut-rullingen av helter til det første spillet av den grunn.

– Vi har planer for minst en helt til som skal komme til tjenesten før Overwatch 2. Sojourn er en Overwatch 2 karakter som vi har bekreftet, så da vet dere at det ikke er hun vi snakker om.Bilderesultat for Overwatch 2

– Det kommer ikke til å bli 21 nye helter når Overwatch 2 lanseres, slik det ble med det første spillet. Det vil bli i overkant, og kommer til å være forstyrrende ovenfor hva Overwatch er. Vi vil at lanseringen skal bli stor og at man skal legge merke til den, så det kommer til å være snakk om opptil flere nye helter.

Videre om når Overwatch spillerne kan forvente seg at oppfølgeren blir lansert hadde Kaplan dette å si:

– Jeg vet det er et kjedelig svar, Jeg er virkelig lei meg for det, og det er ikke det at det liksom er en super hemmelig ting vi ikke vil fortelle spillerne om. Det er bare det at vi faktisk ikke vet helt.

– Det som er viktig for oss i Blizzard, når det kommer til alle spillene våre, er at spillet blir rått og at spillere tenker ‘Ja, Dette er ferdig og tiden er inne’. jeg har ikke dato til dere, Det kommer ikke i år, så mye kan jeg hvert fall si.

– Jeg tror vi kommer til å snakke om Overwatch 2 på neste Blizzcon også, hvis det hjelper.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.