https://www.youtube.com/watch?v=bxFoRCvEjUA
0

Brutal og morsom tortur

mai 09 Stian Koxvig  

Mortal Kombat. Bare ordene bør vekke til livet et smil på munnen til de fleste slåsspill fans, nå har jeg brukt snart to uker med Mortal Kombat 11, og vi har mye å snakke om.

Slåsspillet der du river hodet av folk. Denne setningen oppsummerer Mortal Kombat i et nøtteskall. Etter første spill for snart 30 år siden har serien alltid vært kjent for å prioritere vold og brutale scener, og nedprioritere gameplay elementet, men i Mortal Kombat 11 er balanseringen nesten perfekt.

Resultatet er et kunstverk av et spill.

Her har vi både enspiller og flerspiller moduser som får fans til å sitte lenge, veldig lenge, samtidig har man flere artige moduser som Krypt og Towers of Time som får nye spillere til å kose seg.

En av mange angrep man kan gjøre i Mortal Kombat 11

La oss starte med å snakke om historien, for den er bra, historien oppsummerer ca alt som har skjedd i Mortal Kombat universet frem til 11.

Historier i fighting spill har aldri klart å engasjere meg, de er ofte banale i det narrative hvor karakterene mangler utvikling. Mortal Kombat 11 har derimot en historie som kan måle seg med Red Dead Redemption 2. Jeg har ledd, gråt og smilt gjennom hele kampanjen, som dessverre er litt kort, men vil stå som den beste historiemodusen i et slåsspill til dags dato.

Kampanjen er ca seks timer lang, og jeg hadde seriøse problemer med å legge vekk PS4 kontrolleren i løpet av de seks timene, såpass hektet blir man.

For å unngå spoilere skal vi ikke snakke mer om historien, men dersom du har spilt et par Mortal Kombat spill har du relativt full kontrol, de fleste favorittene er tilbake som spillbare karakterer, men det er også flere nykommere.

En av de nye karakterene, og en av de morsommere å spille som

Det er tre nykommere, og totalt 25 spillbare karakterer, men flere er planlagt over året som nedlastbare karakterer. Blant favorittene finner vi Cassie Cage, Scorpion og Baraka.

Et av svakhetene til Mortal Kombat 11 må være alle draktene og skin, det er mange, veldig mange. Spillet har fått kritikk for å ha veldig mange mikrotransaksjoner, men du kan også åpne opp alle uten å betale, men hvem gidder det? Det er et stort antall og det tar tid, noe som gjør at dette er lett det meste grindfulle spillet jeg har vært borti.

For å sette litt ord på mekanismen i Mortal Kombat 11 må vi snakke om volden, spillet er bannlyst for salg i Japan, Indonesia og Ukraina, grunnet diverse lover og regler om ekstrem vold, og jeg kan for så vidt forstå det.

Vi snakker folk som river av hoder, stikker sverd igjennom bryst, bare for å nevne noe av det mindre voldsomme som skjer. Du klarer ikke å finne noe Mortal Kombat ikke gjør. Ofte ender man opp med å le av hvor fantastisk detaljerte disse «dødscenene» er.

Game of Thrones inspirert fatality? Kanskje The Mountain har gitt noen tips

Flerspillermodusen er ikke akkurat veldig nybegynner vennlig, og Mortal Kombat 11 har nok sneket seg inn over E-Sports spill i lang tid fremover.

Her får man mye godbiter som ekstra ekslusive drakter og gaver for å spille. Online modusen er også noe av det kuleste jeg har prøvd av et slåsspill til dags dato

Gameplayet i Mortal Kombat 11 er presist og nøyaktig, og holder seg akkurat slik som forgjengerne. Det er raskt og tar tid å mestre, men er lett å lære seg for nybegynner. Spillet har en ny «Fatality» modus som veteraner vil elske, der du ser noen av de mest brutale dødsscenene noensinne dokumentert på spill. Her har vi mange karakterer, og selv om noen er litt åpenbare, er det mye å finne ut av, og mye å samle på.

Spillet leverer også den mest detaljerte opplæringsmodusen i et fighting spill hittil.

Mortal Kombat er et spill som tar tid å mestre, men det er verdt det, og tutorialene er noe man kommer til å bruke en del tid på. Her kan man lære hvordan å oppnå komboer på best mulig måte. Du trenger mye tålmodighet og mye tid for å mestre Mortal Kombat 11. Tutorialene tar tid og man kommer til å bruke et par timer på å lære alle detaljene.

Jeg vil anbefale alle å bruke tid med tutorialen for å unngå minst mulig aggresjon mens man spiller.

Vi må vel snakke litt om grafikk og slik, spillet ser veldig lekker ut, på min PS4 Pro og 4K TV leverer varene. Spillet er utrolig detaljert både på karakterer og omgivelser, klarer å holde en stabil 60 FPS framerate utenom i cutscenes. Det er noen små oppløsningsfeil her og der, men ingenting som ødelegger flyten i spillet.

Musikken er vakker, og passer utrolig godt inn i spillet, komponert av Wilbert Rogets II, det cinematiske og musikken gjør Mortal Kombat 11 til en minneverdig opplevelse.

Mortal Kombat 11 er tidenes beste slåsspill, såpass trygg føler jeg meg på det at jeg kan hevde, selv om du må grinde mye for å åpne opp alt snadderet, det er såpass mye mer jeg skulle snakket om, men det er såpass kule funksjoner at jeg ikke vil spoile det for spilleren.

Det er ingen tvil om at Nethetrealm har puttet hjertet og sjela sin inn i Mortal Kombat 11, og sjelden har det vært gladvold som fenger så bra i spill.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur