0

Call of Duty Modern Warfare går tilbake til røttene

okt 29 Carl Fredrik  

Det er over 10 år siden Modern Warfare ble introdusert til folket. Siden da har vi årlig fått nye Call of Duty spill med svært varierende kvalitet. Fra det episke Black Ops 2 til det mææhh Advanced Warfare. Nå har Infinity Ward pusset støv av spillet som endret hele sjangeren og startet på nytt. 

La nå det være klart, forgjengeren het Call of Duty 4 Modern Warfare, mens dette spillet heter kun Call of Duty Modern Warfare, som altså er totalt annerledes enn Call of Duty 4 Modern Warfare, og som ikke kan sammenlignes i det hele tatt med Call of Duty Modern Warfare.

Da det ble annonsert at årets CoD skulle gå tilbake til røttene med en soft reboot ble iallfall jeg interessert. Skal vi endelig få en singelplayer med ett minnerikt oppdrag som f.eks. «All ghillied up»?

Kan vi få en multiplayer som ikke krever refleksene til en Jedi?

Eller enda viktigere, kan en 40 åring som meg hamle opp med alle kidsa i en runde med team death match?

Kort svar på alt dette er; nei, men det betyr definitivt ikke at dette er et dårlig spill. Tvert imot så er kanskje årets Modern Warfare det beste spillet i serien siden 2007 da det totalt annerledes Call of Duty 4 Modern Warfare kom ut.

I fjor så valgte de å droppe singelplayer til fordel for en Battle Royale. En forventet men likevel skuffende avgjørelse for oss som alltid har likt kampanjene og historiene som Call of Duty forteller. 

Singelplayer delen er muligens litt i korteste laget, med en varighet på ca. 6 til 8 timer avhengig av vanskelighetsgrad og ferdigheter. Altså en vanlig kampanje som vi kan forvente av et CoD spill.

Likevel ser vi at vi får det vi får er intenst og spennende fra start til slutt. Vi blir introdusert til ulike karakterer rundt kloden og et etterlengtet gjensyn med Captain Price. Denne gang yngre og med mer følelser enn den staute bautaen vi tidligere har sett han som.

De fleste oppdragene er fullspekket av action hvor det ene oppdraget glir sømløst over til det andre. Vi får kanskje ikke like minnerike oppdrag som i gamle MW, men de kontroversielle spørsmålene som f,ex hva utgjør forskjellen mellom en terrorist og en frihetskjemper er tydelig tilstede.

Det er tydelig at Infintiy Ward ønsker å provosere, men det skal litt til for å få en gammel gamer som meg til å bli sjokkert eller krenket. Utenom russere er det nok ingen som vil bry seg.  Det står 18 års aldersgrense på coveret, men det håndheves like strengt som alkoholforbudet i park. 

En annen grunn til å fullføre singelplayer delen er at du får utdelt XP tokens etter oppdragene som du igjen bruker i multiplayeren.

Bilderesultat for call of duty modern warfare

Vi får dratt litt rundt om i verden

 

For de aller fleste så er Call of Duty spillene et multiplayer spill. Jeg selv har spilt flere CoD spill uten å fullført singelplayer delen, noen har jeg faktisk knapt rørt.

I år så føler jeg at vi går mer back to basics med mindre galskap og heller et større fokus på realisme. Endelig fikk vi også en ny grafikkmotor, noe som virkelig var nødvendig i min mening. Grafikken er nydelig, men ikke uten utfordringer, for fokuset på realisme har også gjort at spillerne er langt mindre synlige på kartet. Fargekartet er mer dempet i forhold til tidligere spill med skarpe sci-fi toner. Spesielt i mørke steder kan dette bli frustrerende til tider, men ikke gamebreaking.

Et lite tips her er å gå i menyen og slå av film grain og motion blur, det kan gi deg et lite forsprang da fienden vises en smule bedre da.

I tillegg til de tradisjonelle modusene som blant annet Team Death match og Domination har vi også fått flere nye og spennende varianter som blant annet Gunfight og Ground War.

Jeg hadde gledet meg til Ground War, men det hele er kun et kaos fult av campere, uendelige killstreaks og en kjapp død. (Så vanlig COD opplevelse?-red) Spillet har en vanvitig kort Time to Death, noe som funker helt fint i andre moduser, men i Ground War er det helt håpløst. Om de klarer å justere denne modusen så kan det bli noe mer enn bare en forglemmelig greie.

Bilderesultat for call of duty modern warfare

Price er mer mennesklig og ikke ubersoldaten som vi kjenner han fra tidligere

Sett bort i fra Ground War som har gedigne kart og Gunfight som har kjempesmå kart, så er kartene denne gangen ganske så bra og varierte. For meg som savnet gamle CoD så er kartene langt mer interessante enn før da de vanlige 3 spors banene er erstattet med langt flere muligheter. Som et resultat av dette må du regne med en del camping, iallfall nå i en tidlig fase av spillet.

Hvordan metaen endres med tid er usikkert. Selv så liker jeg det mer taktiske og at hastigheten på bevegelser er skrudd ned noen hakk. Et tips er at du kan sprinte ved å dobbelt tappe L3, noe spillet ikke forteller deg. Bakdelen er at du bruker lengre tid på å få opp sikte etter en slik sprint, så bruk dette strategisk og ikke bare løp rundt som en idiot.

De fleste kartene er svært varierte og fullspekket med detaljer. Så langt er det kun ett kart jeg virkelig ikke liker. Aniyah palace kartet er bare ulidelig kjedelig. Alt foregår på midten av kartet og meste parten av tiden går med på å løpe dit og bare håpe på å ikke bli skutt før jeg kommer fram. Heldigvis så er de 9 andre kartene langt bedre designet og så langt liker jeg veldig godt Picadilly og Arklov peak for å nevne noen.

Over 1 time med uklippet gameplay. 

Stjerna i spillet er våpnene. Som forventet er det et stort utvalg å velge imellom og hvordan du personligjør de vil påvirke alt fra reload tid til hvordan rekylen er. Så her kan man virkelig sette sammen sitt eget oppsett etter hvordan man liker å spille. Selv så har jeg snart maxet ut min M4A1 med blant annet lyd demper, kjappere reload og noob tube.

Lyden er knallbra da våpen smeller godt og resten av lydbildet i spillet er også upåklagelig.  Det å stoppe opp og høre etter fot trinn vil gi deg en fordel da fokuset på dette er langt mer intensifiert en i tidligere spill. Her kommer du langt med et par gode hodetelefoner.

For meg så er det helt perfekt da jeg foretrekker denne type gameplay. Så langt så føles spillet relativt godt balansert hvis du ser bort ifra Ground War. Det eneste som kan gjøre en runde skikkelig kjip er hvis laget ditt virkelig ligger under. Da ender det hele fort opp med uendelige kill streaks og spawn kills, hvor du bare kan håpe på at runden går fort over. Må også nevnes at cross play mellom PS4, Xbox og PC er med.

Så langt har jeg ikke opplevd en eneste bug eller lignende. Det må nesten sies å være en ny opplevelse i disse dager, spesielt etter å ha spilt Ghost Recon Breakpoint. Nå spilte jeg kun på PS4 så hvordan det er på andre plattformer er usikkert, men jeg har ikke lest noe spesielt om at det skal være problemer så langt.

Om du savnet gamle CoD eller bare ønsker at tempoet ble jekket ned et par hakk så kan jeg lett anbefale årets Call of Duty Modern Warfare.

Det er heller ingen mikrotransaksjoner i spillet, men med tanke på tidligere historie så kan vi forvente oss ett eller annet på den fronten om noen uker.

About Carl Fredrik

En 40 år gammel gamer fra Trondheim som har spilt siden han var 5 år gammel. Fps, Rpg's og tredjepersons spill som spilles mest. Husker fortsatt da man kunne kjøpe ett spill som var komplett og uten mikrotransaksjoner.