Community-måneden: Januar
0

Community-måneden: Januar

feb 11 Spill.no  

Da legendemoderatoren Paradox begynte å hedre månedens beste brukeranmeldelser for om lag to og et halvt år siden, rakk den faste artikkelserien fort å bli den mest populære spalten her på siden. Det ble en kjær tradisjon for både brukeranmeldere og øvrige brukere, men etter et år og noen måneder stoppet det plutselig opp. Brukeranmeldelsene fra 2011 samt deler av 2012 manglet omtale, men vi i spill.no har lovet at vi skal gjøre alt vi kan for å holde artikkelserien gående i lang tid fremover.

Nytt år betyr nye muligheter, og i samme slengen gjør vi en vri på den klassiske artikkelserien. Spill.no-communitiet er så mye mer enn bare brukeranmeldelser, så i tillegg til å stå fast ved å kåre det beste fra den fronten, vil det fra nå av bli lagt fokus på øvrig aktivitet og deltakelse også. Community-måneden og forum-aktiviteten oppsummeres, de beste brukeranmeldelsene kåres, og det hele rundes av med hedring av den brukeren vi i de høyere gradene mener har vært mest verdifull den aktuelle måneden. Høres ikke det spennende ut? Les videre da vel!En innholdsrik måned 

Vi får kutte ut snikk-snakket og kjøre på med det samme; januar har nemlig vært en begivenhetsrik start på året her på siden. Allerede etter noen dager kunne man gratulere Grotlo med en plass i moderator-crewet vårt etter at veteranen TyfonKnut takket for seg. Parallelt med dette startet moderatoren DarklordKjell opp et eget spillprosjekt der han oppfordret andre spill.no-brukere til å bli med, og han har fått med brukerne Ghdude93, Kris23, Imags, Yaywai og Xxsmokey med på det han kaller Prosjekt Incruentatus. Spillet skal utvikles med programmet RPG Maker VX Ace, og det blir spennende å følge med på utviklingen.

 


 

 

På samme tid dukket det opp en seriøs diskusjon på forumet rundt selve communitiet, der samtlige av de mest aktive brukerne bestemte seg for å skape mer aktivitet og hyggelig atmosfære. Aktiviteten har siden steget betraktelig og brukere har siden blitt mer bevisst på atmosfæren her inne, så man kan trygt si at det har hatt sine resultater.  

Videre utover i måneden har diskusjonene variert fra å dreie seg om meningen med livet og andre filosofiske spørsmål, til å omfatte spilleres holdninger til EA og spillindustrien i seg selv. Gamle kjenninger som Splaat, Helldude og Ulvepupp har returnert med aktivitet etter lengre tids pause, og samtidig har nykommerne Ralphie og Archana fortsatt å sprøyte nytt liv inn i nettsamfunnet vårt. I tillegg har det kommet inn flere brukeranmeldelser enn det har gjort på mange måneder, og da er det selvsagt på sin plass å kåre de aller beste.Store ord om en tidløs klassiker

Man kan trygt si at Nuggetface i løpet av fjoråret fort markerte seg som en av de aller beste brukeranmelderne her inne. Etter mye videreutvikling og jevne bidrag tok han seg imidlertid en pause på fire måneder, men denne måneden kom han omsider med en anmeldelse til. Nuggetface har denne gangen tatt for seg klassikeren Max Payne som lenge har vært en yndling blant mange gamere. Nuggetface triller sekseren uten å nøle, og roser spillet opp i skyene for sin fengslende historie og kreative spillmekanikker.

 

 

Det som gjør Nuggetface sin anmeldelse så bra, er hvordan han klarer å tydeliggjøre det tidløse preget Max Payne har hengende over seg. Samtidig som han har klart for seg hvordan kriteriene for et bra spill har endret seg gjennom årene forklarer han på elegant vis hvordan det essensielle i spillet som skaper selve opplevelsen fortsatt holder vann den dag i dag. Uten å gå i detaljer forklarer han dette med et flytende og variert språk for så å oppsummerer det hele med en svært velskrevet og utfyllende konklusjon. Vi håper med andre ord på enda flere anmeldelser fra Nuggetface i fremtiden, for han blir bare bedre og bedre for hver gang.Øvelse gjør mester

18 år gamle NDU12 er med sine over 1100 medlemsdager en veteran her på siden, men det var ikke før i januar i år han prøvde seg på brukeranmeldelse-fronten. Han sparte imidlertid ikke på kruttet, og markerte seg som en markant bidragsyter ved å servere hele tre stykker i løpet av måneden.


Han har utviklet seg svært mye i løpet av den korte tiden, og mens det var masse rom for forbedring i anmeldelsene hans av Mafia II og Hitman: Absolution, tok det seg virkelig opp da han anmeldte Lord of the Rings: War in the North. Han belønner spillet med terningkast fem, og anmeldelsens svært subjektive preg underbygger det svært godt. Han trekker fram sine egne opplevelser og meninger i større grad enn mange andre, og når det hele preges av et godt og variert språk og en fin struktur, hjelper det så abolutt på troverdigheten og kvaliteten.


Spill.nos nye anmelderkonge?

Gilliankruger begynner å bli en gjenganger i disse artiklene, og neimen føyer han seg ikke inn i denne månedens utgave også. Jeg tuller ikke når jeg personlig synes han er den aller beste brukeranmelderen her inne, og jeg gleder meg virkelig til å lese når en ny anmeldelse dukker opp fra veteranen. Man kan hver gang forvente seg en dyptgående anmeldelse som virkelig tar for seg de ulike aspektene ved spillet på en raffinert måte, og det blir sjelden kjedelig å lese. 


Denne måneden tok han blant annet for seg Deus Ex: Human Revolution, og man kan trygt si at han har fulgt suksessoppskriften denne gangen også. Ikke bare klarer han å forklare spillets aspekter svært godt, men istedetfor å kun ta for seg historien, grafikken og det spillmekaniske har han virkelig gått i dybden. Gilliankruger legger mye vekt på spillets filosofiske tyngde. I tillegg til å forklare dette aspektet utmerket får han virkelig fram hvordan og hvorfor det har betydd mye for han gjennom hans opplevelse med spillet. Spillet blir belønnet med terningkast fem, og karakteren blir svært godt rettferdiggjort i anmeldelsen.

Gilliankruger har også tatt for seg enspillerdelen i skytespillet Call of Duty: Black Ops II som han også gir terningkast fem. Selv om denne anmeldelsen kanskje ikke når helt opp til Deus Ex-anmeldelsen hans, er det også et godt stykke arbeid, og en gjennomlesning anbefales. Med litt mer finpuss i de språklige detaljene kan nok Gilliankruger bli enda bedre, og det skulle ikke forundre meg om 21-åringen sitter igjen med anmelderjobb til slutt.

Månedens bruker: Splaat

Når Splaat i starten av måneden dukket opp igjen etter passiv aktivitet i et halvt år, uttrykte han skuffelse. Han synes aktiviteten her hadde sunket betraktelig, men istedenfor å sitte på sidelinja og klage over at alt var så mye bedre før, tok han initiativ selv. Han stilte raskt spørsmål og fyrte opp community-diskusjonen jeg har nevnt tidligere, og videre utover i måneden har han vært en særdeles aktiv bruker. Han har postet ofte i forumet, kommentarene og postene hans har svært saklige og interessante, og han har ikke minst holdt en hyggelig tone med de andre brukerne både på forumet og i chatten. 

Vi gratulerer Splaat, Nuggetface, NDU12 og Gilliankruger!

Er du enig med kåringene? Uenig? Kom med meningen din i kommentarfeltet! I tillegg tar vi gjerne i mot tilbakemeldinger om hva dere brukere synes om det nye opplegget, og om du skulle hatt noen forslag til hva/hvem som burde bli kåret neste måned, er det bare å sende en melding til en moderator eller meg (PacSack) når måneden går mot slutten. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.