Damn you Alexander :(
0

Damn you Alexander :(

jan 22 Spill.no  

Alienware er en av de mer kjente PC-produsentene som har gått i samarbeid med Valve for å produsere Steam Machines, Valves nyeste storsatsing. Deres første Steam-maskin ble avduket i forrige uke, og nå annonserer produsenten at de akter å gi ut nye maskiner hvert år.

Bakgrunnen for denne avgjørelsen ligger i at Alienwares Steam-maskin vil ha svært begrensede oppgraderingsmuligheter. Ifølge Alienwares Frank Azor vil eiere av Alienware-maskinen ha mulighet til å oppgradere minne og sette inn en raskere CPU, men utenom det må de belage seg på å kjøpe en ny utgave dersom de vil få en betydelig bedre maskin.

Dermed anbefaler Azor selv at de som higer etter å oppgradere maskinen heller satser på en tradisjonell PC, og henviser spesielt til Alienware X51, en av produsentens stasjonære PCer. Det er også verdt å nevne at en vanlig PC raskt kan modifiseres for å ligne en ferdigbygd Steam-maskin, ved å kjøpe Steam-kontroller og installere SteamOS.

Steam-maskinene til Alienware er nok mer rettet mot konsollspillerne der ute, ettersom deres første maskin vil ligge på rundt samme prisnivå som Xbox One og PS4. Azor trekker også fram hvor lett det skal være å bytte fra maskin til maskin når man først har hatt en Steam-maskin, grunnet oppbygningen av SteamOS, og sammenligner den årlige syklusen Alienware planlegger med den betydelig lengre syklusen vi ser hos Microsoft, Sony og Nintendo sine konsoller.

Kilde: Trustedreviews

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.