Derfor er Wii den beste konsollen
0

Derfor er Wii den beste konsollen

mar 09 Spill.no  

Spill.no starter den tredelte artikkelserien «Konsollkrigen», hvor vi tar for oss de viktigste grunnene til hvorfor du skal kjøpe henholdsvis Playstation 3, Xbox 360 og Nintendo Wii. I hver artikkel vil vi være ekstreme «fanboyer» og kun fokusere på den individuelle konsollens fortrinn.

Den eneste trøsten for alle dere som ikke har den aktuelle konsollen, er at vi i neste artikkel vil være like «fanboy» for nettopp din konsoll.

Først ut: Nintendo Wii.

1. Wii har Mario og kompani

Siden Nintendo står bak flere av alles kjære og kjente spillserier og -figurer, finner man kun disse spillene på Wii. Dette inkluderer alles favorittrørlegger Mario og resten av Mushroom Kingdom, Link og Zelda fra Hyrule og Samus Aran og metroidene fra Metroid-spillene. I løpet av de tre årene Nintendo har hatt Wii på markedet, har vi allerede sett en mengde eksklusive titler med disse figurene i hovedrollen, som virkelig er verdt å få med seg: «The Legend of Zelda: Twilight Princess», «Super Mario Galaxy», «Mario Kart Wii», «Super Smash Bros. Brawl», «NEW! Super Mario Bros. Wii», «Metroid Prime 3: Corruption» og «Wario Ware: Smooth Moves».

2. Wii har flest gode tredjepartsspill

Men Nintendos egenproduserte spill er ikke det eneste som er verdt å få med seg. Det finnes også flere eklusive titler som er utviklet av tredjepartisutviklere. «Little King’s Story», «The Conduit», «Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure», «Mad World» og «deBlob» er eksempler på slike titler.

3. Wii er mest sosialt

Det er mange spill til Wii som er ment for å spille med venner og familie. Uansett om man skal ha barnebursdag, har noen kompiser på besøk, skal vorse før en fest eller har besøk av bestemor, har Wii spill man kan spille og ha det gøy med. «Wii Sports», som følger med konsollen, er et eksempel på et spill man kan ha det veldig gøy sammen med venner og familie. Min personlige favoritt er «Mario Kart Wii», og hvis man er musikkinteressert har man også muligheten til å spille titler fra «Guitar Hero»-serien.

4. Wii har «Virtual Console»

Wii har flere såkalte kanaler, eller «Channels». En av dem er Wii Shop Channel, der man får tilgang til Virtual Console. Virtual Console er en tjeneste der man har muligheten til å laste ned mange spill fra tidligere konsoller. I skrivende stund er det mulighet til å laste ned 327 forskjellige titler fra ni forskjellige konsoller, der noen av dem aldri tidligere har sett dagens lys utenfor Japan, som for eksempel kanontittelen «Sin and Punishment».

5. Wii har WiiWare

I Wii Shop Channel har man ikke kun tilgang til gamle spill, men også helt nye spill igjennom tjenesten WiiWare. Det finnes nå 142 spill tilgjengelig for nedlasting, blant annet tre forskjellige «Final Fantasy»-spill og det gode plattformspillet «Lost Wind». Også Telltale Games har hoppet på WiiWare-bølgen, og har gjort «Tales of Monkey Island» tilgjengelig på WiiWare, som eneste konsollversjon.

6. Wii brenner ikke et hull i lommeboken din

For 1800 kroner kan du få deg Wii med tittelen «Wii Sports», så det er ikke den største katastrofen lommeboken din vil støte på. Det nest billigste konsollen er Xbox 360, men vil du for eksempel ha et trådløst nettverkskort, noe som er inkludert med Wii, løper prisen fort opp over 2000 kroner. Du betaler heller ingenting for å benytte seg av internettjenestene til Wii.

7. Selv moren din kan spille Wii

Kontrollsystemet til Wii er lett å skjønne, og selv en uerfaren spiller som moren din vil ikke ha problemer med å kaste en bowlingkule i «Wii Sports», eller skyte gale kaniner i «Rayman Raving Rabbids».

8. Wii får deg opp av sofaen

Når man er glad i spill, er det lett å bli sittende henslengt i sofaen, uten å bevege seg på flere timer. På grunn av kontrollsystemet til Wii, blir spillerne oppfordret til å bevege seg fremfor å bli sittende stille på stumpen, og i spill som «Wii Sports» eller «Wario Ware: Smooth Moves» tar man seg selv i å hoppe rundt og veive med kontrollen i luften. Det kan kanskje bli litt kleint når man plutselig oppdager at folk på gaten glor på deg igjennom vinduet, og lurer på hva i alle dager du driver med, men det er verdt det!

9. Wii er lett å ta med seg

Hvis du skal en tur på hytta, og ønsker å spille spill, så kan det være en stor fordel å ha en konsoll som ikke er spesielt stor. Hvis du legger tre DVD-covere oppå hverandre, får man omtrent størrelsen til konsollen, noe som er vesentlig mindre enn sine motstandere. Den bruker ikke spesielt mye strøm heller, og går relativt stille for seg.

10. Wii har «Super Mario Galaxy»

Selv om vi allerede har nevnt Nintendos ekslusive titler med den feite rørleggeren, så kan vi ikke unngå å nevne «Super Mario Galaxy» som et eget punkt. Spillet som ble utgitt i slutten av 2007 er blitt utnevnt som et av de beste spillene noensinne av mange spilljournalister verden rundt, og ligger på en pen andreplass på topplisten hos www.gamerankings.com, foran ingen ringere enn «The Legend of Zelda: Ocarina of Time». Dette spillet er helt fantastisk, og er utrolig gøy å spille. Vi gleder oss til oppfølgeren som kommer senere i år!

PS: Om en uke publiserer vi ti grunner til at Sony Playstation 3 er den beste konsollen. Uken etterpå følger ti grunner til at Microsoft Xbox 360 er den beste konsollen. Følg med – konsollkrigen er ikke over!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.