Devil May Cry trilogien får fysisk utgave på Switch i Japan.
0

Devil May Cry trilogien får fysisk utgave på Switch i Japan.

nov 30 Anders Lønning  

Capcom sa i utgangspunktet at det ikke kom til å skje, men nå skal altså Devil May Cry trilogien gis ut i fysisk utgave i Japan. Dessverre fortsetter selskapet den dårlige trenden med at bare ett av spillene er på selve kassetten.

I følge Nintendo Everything, vil utgaven bare inneholde det aller første Devil May Cry spillet, mens Devil May Cry 2 og Devil May Cry 3: Special Edition må løses ut av en kode som ligger i kassetthuset til spillet. Det som er kjedelig med dette er at når Nintendo på et eller annet tidspunkt forhåpentligvis langt ut i fremtiden trekker ut pluggen på online tjenesten for Nintendo Switch plattformen, vil mest sannsynligvis de som har spillet tilknyttet sin Nintendo konto ikke kunne laste det ned sånn helt uten videre.

At fysiske kopier av spill er på vei ut er noe vi alle er inneforstått med, og det gir kalde frys nedover ryggen på oss som setter preservasjonen av spill høyt på agendaen. Så når spillselskap som Capcom gjør ting som dette med å selge en fysisk kopi av tre spill hvor bare ett av dem faktisk er installert på kassetten gjør de jobben med å preservere spillene på ordentlig måte så mye vanskeligere enn det hadde trengt å være. Som vi har sett med The Witcher 3 på Switch er det ingen problem for utgivere å ordne det slik at store spill får plass på kassetten, forutenom at det koster dem litt ekstra, men her har altså det japanske selskapet mest sannsynligvis sett sitt snitt til å spare noen kroner, og gått for de billigere kassettene med mer begrenset lagringsplass

Capcom har ikke uttalt noe om en planlagt lansering av denne utgaven her i vesten, men vi krysser fingrene for at, om den kommer, selskapet er villige til å påkoste fansen en utgave som kommer komplett med alle tre spillene.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.