Dobler støtten til norsk spillutvikling
0

Dobler støtten til norsk spillutvikling

okt 03 Spill.no  

På fredag avslørte Pressfire.no at kulturdepartementet kommer til å øke støtten til utvikling av dataspill med ti millioner kroner i løpet av de to nærmeste årene. Dermed vil det deles ut dobbelt så mye penger hvert år til utvikling av norske dataspill: 20 millioner kroner.

Spillsatsing

Ifølge kulturminister Anniken Huitfeldt er dette i tråd med regjeringens satsing på spill. Hun viser blant annet til innkjøpsordningen for spill til biblioteker, som regjeringen innførte i fjor. Også norske spillprodusenter jubler over økt støtte fra myndighetene, men ønsker seg mer penger til enkeltprosjekter.

– Det vi også håper på nå, er at vi kan få økt taket på hvor mye hvert spill kan få, fra 1,5 millioner til det dobbelte. For firmaer som er godt over etableringsnivå utgjør det en svært stor kvalitetsforskjell mellom de to beløpene. Da kan vi bruke støtten ikke bare til ren prototyping, men faktisk komme med noe skikkelig bra, sier Jørgen Tharaldsen fra Artplant og Produsentforeningen til Pressfire.no.

Mens tilskuddsordningen i starten mest resulterte i barnespill, har kravene fra myndighetene endret seg, og i dag er det langt mer bredde i spillene som får støtte. Av spennende prosjekter som har mottatt støtte i år finner vi blant annet Skar – Hammeren vender tilbake – et Diablo-aktig actionrollespill, Among the Sleep – et drømmeaktig eventyrspill og strategispillet Survivors.

PS: Bildet øverst i saken er fra spillet Elleville spill.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.