Enda flere utgivere trekker seg fra Nvidia’s strømmesatsing
0

Enda flere utgivere trekker seg fra Nvidia’s strømmesatsing

apr 22 Anders Lønning  

Det har vært en liten stund siden vi sist hørte fra den turbulente ut-rullingen av den en gang så lovende strømmetjenesten GeForce Now.  

Da jeg testet tjenesten i februar hadde jeg dette å si:

“Jeg er glad for å kunne rapportere at jeg merket nesten ingen forskjell fra å spille disse spillene lokalt fra min egen maskin, foruten om at jeg nå kan spille dem på langt høyere innstillinger enn det jeg kunne med min nå etterhvert aldrene PC.”

Men veien derfra har vær hardere for Nvidia enn jeg tror noen kunne forespeilt seg den gang.

Det hele begynte med at utviklere som Activision, Bethesda og 2K Games trakk alle sine spill fra tjenesten bare dager etter at den gikk inn i åpen beta. Utgiverne begrunnet det med at det er det er de som rettighetsholdere alene som bestemmer hvor spillene deres skal kunne spilles, og at de ikke hadde en avtale med Nvidia utover den lukkede beta-testen av tjenesten.

Nå har også Warner Bros. Interactive Entertainment, Xbox Game Studios, Codemasters og Klei Entertainment sagt at de vil fjerne spillene sine fra tjenesten på fredag, 24. april. 

– I det vi forbereder til kommersiell lansering i juni vil vi legge til og fjerne spill fra tjenesten gjennom mai måned. Bak teppet jobber vi med digitale spillbutikker slik at butikkene kan merke spillene sine med hvilke som er tilgjengelig på GeForce NOW, noe som vil føre til at flere spill blir tilgjengelige på tjenesten samtidig som det sikrer en mer stabil katalog.

– Vi jobber med å overføre så mange spill som mulig til tjenesten. Angående de som er på vei ut, ønsker vi å varsle brukerne våre så tidlig som mulig. Spill fra Warner Bros, Xbox Game Studios, Codemasters og Klei vil bli fjernet fra tjenesten vår fredag 24. april. Vi håper de kommer tilbake ved en senere anledning. 

– I mellomtiden, vær på utkikk etter nye Game Ready on GeForce Now lanseringer hver torsdag, hvor vi kommer til å rulle inn flere spill gjennom april og mai måned.

Nvidia understreker også at de har et godt samarbeid med flere utgivere, deriblant franske Ubisoft

– Mange av Ubisoft sine AAA spill kan allerede strømmes på GeForce Now. Ved hjelp fra dem er vi glade for å kunne annonsere at vi legger til alle spillene fra Assassins Creed og Far Cry seriene deres allerede i dag. Flere Ubisoft spill kommer i ukene fremover.

Før tjenesten rulles ordentlig i gang i juni måned er det vanskelig å si hva slags fremtid GeForce Now kommer til å ha både kortsiktig og langsiktig. Mange, inkludert undertegnede, deltar i en tre måneders gratis periode, med mulighet til å oppgradere til fult abonnement til en lavere pris, forutsatt 1 års binding når tjenesten endelig er lansert,

Slik det står nå med at flere og flere utgivere trekker spillene sine fra tjenesten, mest sannsynlig for å reforhandle frem en mer gunstig avtale med Nvidia, blir det vanskeligere og vanskeligere for Nvidia å overbevise brukerne om å binde seg i et helt år til en tjeneste som i verste fall kan kollapse på startstreken.   

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.