Enige om DOTA
0

Enige om DOTA

mai 13 Spill.no  

Utviklerstudioene Blizzard og Valve har komme til enighet om fordelingen av rettigheter for varemerket Dota.

Broderlig fordeling

Som kjent jobber Valve for tiden med Dota 2, som for tiden topper Steam-aktiviteten, på tross av å kun være i beta. Spillet baseres på Defense of the Ancients, en enormt populær, brukerutviklet mod til Warcraft III fra Blizzard, som også jobber med en åndelige oppfølger, med den foreløpige tittelen Blizzard Dota. Men hvem har rett til å bruke navnet?

Dette har vært utgangspunktet for en krangel som har pågått i månedsvis, men nå ser utviklerne ut til å ha kommet til enighet. Valve får fortsette å bruke navnet i kommersielt øyemed, og får beholde navnet og spillbarheten i sitt kommende Dota 2. Blizzard får på sin side rettighetene til ikke-kommersiell bruk av navnet, og får derfor lov til å reklamere for brukergenerert innhold for sine spill som befinner seg i Dota-gaten. Blizzard Dota endrer samtidig navn til Blizzard All-Stars, med et nikk til Dota Allstars, en svært populær variant av Dota.

Warcraft-communityet, som kan sies å stå bak varemerket de to studioene har kranglet om, får imidlertid ingenting.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.