Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 13 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et detaljert blikk på «Mercenary Ops», før vi ser på utviklingen av Sonys Move-kontroller i både «Sorcery» og «Datura». Deretter blir det et heftig blikk på «Dragon’s Dogma», før vi setter livet på spill i «Darksiders II». Mot slutten blir det så action-fylte og groteske kamper i «Sleeping Dogs», før det hele avsluttes med «Ghost Recon: Alpha».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Mercenary Ops»

Epic Games og Yingpei Games, tidligere kjent som Epic Games China, er snart klare med «Mercenary Ops». Spillet er et tredjepersons skytespill med fokus på flerspiller og vil være den PC-eksklusive tittelen Epic Games har gitt ut på mange år. Selve spillbarheten er basert rundt akrobatiske bevegelser og nøyaktig skytemekanikk. Det er ihvertfall slik utviklerne legger det opp i den siste videoen fra spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Mercenary Ops» har antydet slippdato sommeren 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Sorcery»

Det var nok mange Playstation 3-eiere som gikk til anskaffelse av move-kontrolleren da den ble sluppet i 2010. Dessverre har vi enda ikke sett move-baserte spill som appellerer til det mange liker å kalle kjerne-spillerne. Derimot vil kanskje The Workshop og Santa Monica Studios «Sorcery» være det første spillet som virkelig gir oss «gamere» en grunn til å eie kontrollen. Jeg er i det minste overbevist nok til å gi «Sorcery» et godt forsøk. Se to av de siste utviklerdagbøkene fra spillet under.

 

 

«Sorcery» har slippdato 23 mai 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Datura»

Sony og Plastic Games lanserte denne måneden «Datura» over Playstation Network. Spillet et slags artistisk «adventure»-spill. Det spilles fra en førstepersons-synsvinkel og er utviklet rundt Sonys Move-kontroller. Satt til en noe diffus drømmeverden hvor spillerne må løse oppgaver for å låse opp diverse minner som gir både konsekvensfylte valg og smakebiter på andre typer «gameplay». Se lanseringstraileren til «Datura» under.

 

«Datura» ble sluppet denne uken. Spillet er eksklusivt til Playstation 3 og kan kun skaffes gjennom Playstation Store.

«Dragon’s Dogma»

Capcoms «Dragon’s Dogma» lanseres litt senere denne måneden og hos underskrevne ligger forventningene ganske høyt. Spillet skal være en slags hybrid av et actionspill og et rollespill og vil ta sted i en diger åpen verden. Allerede blir spillet kalt en blanding av «Devil May Cry» og «Shadow of the Colossus», noe som veier tungt på begge sider av skalaen. Se lanseringstraileren til spillet under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Darksiders II»

Vigil Games debut-tittel «Darksiders» var en av mine personlige favoritter for spillåret 2010. Da er det også naturlig at forventningene ligger høyt når utviklerne snart er klare med oppfølgeren. «Darksiders II» er forventet i løpet av sommeren og skal ta for seg historien til det originale spillets bror. For mens det første spillet tok for seg «war», en av de apokalypsens fire ryttere, vil det andre spillet ta for seg «death», eller døden som vi ville kalt han er i landet. Det er også døden og hans historie som er i fokus i den siste utviklerdagboken fra spillet. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«Darksiders II» har antydet slippdato august 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. En Wii U-versjon er forventet noe senere.

«Sleeping Dogs»

Det er ingen hemlighet at jeg har vært en stor tilhenger av «Sleeping Dogs», tidligere kjent som «True Crime: Hong Kong». Så da Activision kansellerte spillet i fjor, ble jeg både overrasket og veldig skuffet. Dog ble jeg på nytt fylt med håp da Square-Enix snappet opp tittelen litt senere. Spillet har også fått ekstra god tid til polering og selv synes jeg det ser ganske så overbevisende ut. Denne uken slapp United Front Games video som gir ny innsikt i spillets nærkamp-system. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«Sleeping Dogs» har slippdato 17 august 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Ghost Recon: Alpha»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med traileren til Ubisofts kommende kortfilm «Ghost Recon: Alpha», som skal være en slags oppvarmer til utgiverens kommende «Ghost Recon: Future Soldier».

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.