Eventyrklassiker gjenoppstår
0

Eventyrklassiker gjenoppstår

nov 27 Spill.no  

Utvikler Benoit Sokal og Microids har annonsert utviklingen av pek-og-klikk-spillet Syberia III, melder Eurogamer. Spillet kommer imidlertid ikke før om lenge.

Den andre bølgen

Pek-og-klikk-spillene, som før bare ble kalt eventyrspill, hadde som kjent sin storhetstid på 90-tallet, da Lucasarts herjet markedet med Monkey Island- og Maniac Mansion-spillene, og Sierra stilte med Police Quest, Space Quest, King’s Quest og Larry-serien. Men da andre sjangre plukket opp gåteløsning og gjennomtenkte historier i spillene sine, nærmere bestemt da Half-Life dukket opp, ble kategorien redusert til en obskur skygge av seg selv.

Det gikk imidlertid bare noen år før norske Funcom med Den lengste reisen var med på det som ble kalt “moderne eventyr”, en ny bølge av eventyrspill som fortsatte der de gamle klassikerne slapp. Det vil si, med mer sofistikert teknologi, mer seriøs tematikk og rettet mot et mer voksent publikum.

Dedikerte fans

Blant dem fant vi Syberia-spillene fra franske Microids, hvor vi fulgte journalisten Kate Walker, som viklet seg inn i en eventyrlig historie om mammuter og mekaniske roboter. Spillene fikk, på tross av blandede kritikker, sin dedikerte fanskare.

Og disse jubler garantert nå som Microids via sin Facebook-side omsider annonserer en oppfølger i serien, hele åtte år etter at forrige spill dukket opp på markedet. Og som før er det hjernen bak spillene, Benoit Sokal som fører pennen. Noen detaljer om handlingen er foreløpig ikke klare, da spillet ikke er planlagt noen lansering før tidligst 2014-2015.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.