Får med Obsidian på laget hvis de når 2,1 millioner
0

Får med Obsidian på laget hvis de når 2,1 millioner

mar 30 Spill.no  

Brian Fargos Kickstarter-prosjekt Wasteland 2 får bistand fra rollespillveteranene i Obsidian Entertainment om de klarer å samle inn 2,1 millioner dollar.

Sjangerveteranene

Rollespillklassikeren Wasteland får en oppfølger, takket være, i skrivende stund, 34 001 lojale støttespillere som alle har spyttet i en slant via innsamlingsnettstedet Kickstarter. Kickstarter ble verdenskjent gjennom Tim Schafer og Ron Gilberts eventyrlige suksess med innsamlingsmodellen, da de klarte å samle inn svimlende 3,3 millioner dollar i løpet av en måned for å lage et klassisk pek-og-klikk-eventyrspill. Målet var 400 000 dollar.

InXile og Brian Fargo ser også ut til å komme betraktelig bedre ut av det enn det de i utgangspunktet siktet seg inn på, og nå får de hjelp fra utvikler Obsidian Entertainment, som tidligere har produsert titler som Fallout: New Vegas, Star Wars: Knighs of the Old Republic 2, Neverwinter Knights 2 og Dungeon Siege III.

– Wasteland er et av mine favorittrollespill noensinne, og da Brian spurte om jeg ville være med og jobbe på oppfølgeren, grep jeg sjansen. Jeg var med på Fallout 2 og Fallout: New Vegas, og det er en ære å få være med på den åndelige oppfølgeren til Fallout-franchisen, forteller Chris Avellone fra Obsidian.

Black Isle Studios

Avellone er ikke alene i Obsidian om erfaring med rollespillklassikere som Fallout 2 – selskapet ble i sin tid stiftet av tidligere ansatte fra det legendariske Black Isle Studios, som har vært i en rekke samarbeid med både Interplay og Bioware tidligere. Brian Fargo husker godt Black Isle-utviklerne fra sin tid som Interplay-sjef.

– Sammen lagde vi noen av tidenes beste rollespill, fra Fallout 1 & 2 til spill som Icewind Dale og Planescape: Torment. Det er flott at vi nå få sjansen til å gjenforenes for et prosjekt som Wasteland 2, forteller en lite ydmyk Fargo.

Se video

Bare litt til

Forutsetningen på dette klassiske samarbeidet er at prosjektet klarer å samle inn 2,1 millioner dollar i løpet av de resterende 17 dagene før innsamlingen stenger. I skrivende stund ligger potten på rett under 1,7 millioner, og Fargo trenger dermed drøyt 400 000 dollar for å realisere en rollespillnostalgikers våte drøm.

Har du lyst til å lese mer om Wasteland 2, hjelpe ut med en tier eller to, eller kanskje bidra med et større beløp, kan du gjøre det HER. 5 prosent av overskuddet vil ifølge utvikleren gå til å støtte fremtidige Kickstarter-prosjekter for andre håpefulle utviklere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.