0

Final Fantasy XIV krysser over til Nier og FFXV

Final Fantasy XIV er MMORPGen som gjenoppsto fra de døde. Nå ser spillet til andre hits i Square Enix-katalogen for å holde ting fresht. Vi besøkte spillets Fan Festival i Paris, hvor nye samarbeid med andre Square Enix-franchiser ble vist frem for første gang.

Fans av japanske rollespill har mye å glede seg over i den kommende Shadowbringer-utvidelsen som slippes til Final Fantasy XIV til sommeren. Da kan man nemlig få et gjensyn med andre kjente og kjære Square Enix-spillverdener, når det nettbaserte rollespillet krysser over til Nier: Automata og Final Fantasy XV.

KONGELIG AUDIENS: Prins Noctis fra Final Fantasy XV vil snart besøke spillet som rent numerisk er hakket nedenfor hans eget.

Sistnevnte dukker opp allerede før Shadowbringer lanseres den 1. juli i år, som en del av en av de siste oppdateringene til den forrige utvidelsen. Da skal man kunne møte kjente fjes fra den femtende hovedinstallasjonen i serien, som for eksempel prins Noctis og den kongelige bilen hans, Regalia. Etter planen skal dette oppdraget publiseres allerede i midten av april.

Enda mer overraskende er det derimot at Final Fantasy XIV-teamet i neste omgang vil få besøk av Nier-skaperne Yoko Taro og Yosuke Saito. De to skal nemlig være med på å skape et eget Nier-inspirert eventyr spillere kan bryne seg på i XIVs verden.

– Mange fans ba oss legge til Nier-kostymer til spillet, og vi ble raskt klar over at store deler av brukerbasen vår også var fans av Nier-spillene, sier Final Fantasy XIV-general Naoki Yoshida.

– Å ta inn skapere med andre måter å tenke på kan være med å gi oss muligheten til å lage mer innhold til spillet, som skiller seg fra hva folk har spilt fra før. En MMORPG er jo i prinsippet uten en slutt, og dersom de samme skaperne skal lage innhold til spillet i all evighet, kan man ende opp med mye som ligner på noe man har spilt før, fortsetter Yoshida.

GNAGER: Vieraene har mer enn nok av ører på plass, men alt for lite klær. Likevel er de nok et kjært gjensyn for fans av Final Fantasy XII.

I tillegg til impulser fra andre spill i form av oppdrag, er det enda flere inspirasjoner å skimte fra andre deler av Final Fantasy-katalogen. Blant annet kan man nå ta på seg jobben Gunbreaker, en ny tankklasse som slåss ved hjelp av et gunblade, slik som Squall fra Final Fantasy VIII. Også XII er representert i Shadowbringers, i form av at Viera nå er en spillbar klasse. Disse for det meste lettkledde jentene med kaninører, dukket først opp i tolveren, men skal nå altså bli mulig å spille som i flerspillerfesten som utgjør FFXIV.

Andre nyheter i den nye tilleggspakken skal blant annet inkludere muligheten til å spille gjennom spillets story i New Game+, et stort prosjekt når det er snakk om en MMORPG. I tillegg introduseres en klan i form av the pixies, ni nye dungeons, samt en end-game-historie med den korte og fengende tittelen Restoration of the Holy See of Ishgard.

Spill.no var til stede på Final Fantasy Fan Festival i Paris. Reise og opphold ble sponset av Square Enix.

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.