Flight Simulator ute med oppdatert grafikkpakke for Norge
0

Flight Simulator ute med oppdatert grafikkpakke for Norge

jun 22 Dag Fredrik Vold  

Vi har tidligere skrevet om Microsofts nye Flight Simulator og hvordan denne simulatoren tar realismen til et helt nytt nivå for spillerne. Men i følge utviklerne er dette nå tatt enda et steg videre for oss som bor i Norden, med World Update V: Nordics nå tilgjengelig for nedlasting.

Nyheten om grafikkoppdateringen ble først meldt på nettsidene til Flight Simulator den 17. juni, hvor det heter at 100 flyplasser og 77 andre utvalgte steder nå har blitt kraftig forbedret.

Ifølge en artikkel fra Tek.no kommer den nye oppdateringen med en rekke håndlagde signalbygg, i tillegg til at norske tekster nå bil være tilgjengelig i spillet. Videre melder den samme artikkelen at kjente attraksjoner som blant annet Helgelandsbrua, hoppbakken i Holmenkollen, Ishavskatedralen i Tromsø og Urnes stavkirke nå har blitt modellert fra bunnen av selskapets 3D-eksperter.

Oppdateringen skal ha blitt muliggjort av at utviklerne nå har fått tilgang til langt mer detaljerte kart og flyfoto fra Bing Maps enn det de hadde da simulatoren ble sluppet på markedet i 2020. Som kjent er det kartdata fra Bing som danner grunnlaget for den grafiske gjengivelsen av hele verden som finnes i Flight Simulator.

På tross av den høyere oppløsningen for Norden så lover selskapet at simulatoren ikke vil kreve mer av maskinvaren, snarere tvert i mot:

«Vi har jobbet med en versjon av Flight Simulator for Xbox nå i over 9 måneder, og på den tiden har vi funnet mange måter å optimalisere spillet på også for PC. Så, snarere tvert imot. I løpet av sommeren vil spillet stille lavere krav til PC-er, samtidig som den visuelle kvaliteten opprettholdes,» forteller sjef for simulatorserien, Jorg Neumann, til Tek.no.

World Update V: Nordics er gratis å laste ned for alle brukere, og inneholder oppdateringer for Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island. Simulatoren er foreløpig kun tilgjengelig på Windows 10, men slippes til Xbox Series X/S 27. juni i år.

About Dag Fredrik Vold

Freelancejournalist og tekstforfatter som hovedsakelig skriver om investeringer og finans, men er også lidenskapelig opptatt av spill. Nerd på fly og elsker spesielt flysimulator. Opprinnelig fra Hamar, men bor nå utenlands.