Nye Microsoft Flight Simulator bringer realismen til et nytt nivå
0

Nye Microsoft Flight Simulator bringer realismen til et nytt nivå

sep 25 Dag Fredrik Vold  

Som mange sikkert har fått med seg så har Microsoft og Asobo Studio sin nye Flight Simulator nylig blitt sluppet på markedet. Og reaksjonene så langt tyder på denne ellevte utgaven av den legendariske simulatoren har blitt en stor hit blant entusiastene, med realismen tatt til et helt nytt nivå.

På tross av at simulatoren foreløpig kun finnes på PC (Xbox kommer senere) så har over 1 million spillere allerede prøvd den ut, og gjennomført over 26 millioner flyvinger.

Nettstedet Gamespot har selv testet simulatoren, og de sparer ikke på godordene for å beskrive opplevelsen. Ord som spektakulært, fantastisk og magisk går igjen i artikkelen. Samtidig gjøres det et poeng av at selv om dette er en simulator av den typen de virkelige entusiastene gjerne liker, så er det også enkelt å komme i gang for spillere uten inngående flykunnskaper.

Det virker dermed som om de fleste som har testet Microsofts nye flysimulator er enige i vårt førsteinntrykk etter at diverse teasere ble sluppet tidligere i år.

Som jeg skrev da så er denne utgaven av Flight Simulator helt uovertruffen i forhold til tidligere utgivelser. Og dette kan vi i stor grad takke Microsoft og deres egen Bing Maps for, all den tid kartdata og satellittbilder har blitt integrert fra denne karttjenesten og inn i flysimulatoren. Ikke overraskende gir dette en detaljrikdom som er helt ekstrem i forhold til hva vi er vant med fra andre simulatorer.

Kilde: Microsoft

Den uovertrufne detaljrikdommen er også noe som er trukket frem av mange entusiaster som har kjørt tester av simulatoren blant annet på YouTube. Her kan dere for eksempel se førstereaksjonen til flyentusiasten bak den populære YouTube-kanalen Aviation Pro:

Kanskje er flysimulatoren også ekstra velkommen nå i disse tider når så mange av de som har sin arbeidsplass i luften har mistet jobbene sine. Og dette gjelder jo ikke bare de som allerede jobber som piloter, men også mange som er under utdanning, og som nå går en usikker fremtid i møte.

Blant annet har flyselskaper som SAS og Norwegian allerede sagt opp et stort antall piloter, og den tidligere så populære Norwegian-aksjen har gått på en smell av de sjeldne. Nå er selskapet en konkurskandidat, og for unge og håpefulle studenter har dermed veien til en karriere i luften blitt enda lengre enn den allerede var for mange unge og håpefulle.

For unge pilotstudenter med håp om en flyvende karriere har det å bygge erfaring på simulator vært en anerkjent del av treningen i flere år allerede. Som tidligere privatflyger er dette også noe undertegnede har tilbrakt utallige timer med.

Allikevel har realismen (eller mangelen på det) i flysimulatorene alltid vært det største problemet for de som aktivt bruker dem til trening. Men med den nye utgaven fra Microsoft, med både værdata og flytrafikk fra den virkelige verden integrert i simulatoren, så kan dette altså være i ferd med å endres.

For de ultraseriøse finnes det i tillegg grupper på internett der spillerne sammen danner virtuelle ATC-nettverk for å få ultimat realisme i simulatoren. Det kanskje mest populære blant disse kalles VATSIM, eller Virtual Air Traffic Simulation Network. I Norge har vi miljøet rundt Flightsim.no, som også er aktive på VATSIM.

Ellers kan vi også nevne at kravene til brukerens maskinvare, som lenge var en godt bevart hemmelighet, nå er tilgjengelig. Disse er gitt i tre kategorier, avhengig av hvor god ytelse man ønsker seg:

Kilde: Microsoft

About Dag Fredrik Vold

Freelancejournalist og tekstforfatter som hovedsakelig skriver om investeringer og finans, men er også lidenskapelig opptatt av spill. Nerd på fly og elsker spesielt flysimulator. Opprinnelig fra Hamar, men bor nå utenlands.