Nye Flight Simulator gir entusiastene mye å glede seg til i 2020
0

Nye Flight Simulator gir entusiastene mye å glede seg til i 2020

mar 11 Dag Fredrik Vold  

Selv om det nå er gått seks år siden Microsoft sin Flight Simulator kom ut sist, så er det enda ikke slutt for denne legendariske serien innen simulatorsjangeren. I 2020 kommer nemlig en helt ny versjon ut, og det vi har sett av den så langt ser meget lovende ut for oss som elsker kombinasjonen fly og dataspill.

For en liten smakebit på detaljrikdommen i 2020-versjonen kan vi anbefale å ta en kikk på denne videoen fra IGN:

Som vi kan se er detaljrikdommen i denne utgaven av Flight Simulator helt uovertruffen i forhold til tidligere utgivelser. Dette er for en stor del takket være at Microsoft nå for første gang integrerer kartdata og satellittbilder fra deres egen Bing Maps, noe som gjør detaljrikdommen helt ekstrem i forhold til hva vi er vant med fra andre simulatorer.

Simulatoren inneholder faktisk en ekstremt virkelighetstro gjengivelse av hele jordkloden, og det sies at landskap og bygninger stort sett er like detaljrike i store kjente byer som de er midt ute på landsbygda. Dette har tidligere vært et problem for Flight Simulator som har gjort at mange har lastet ned tilleggspakker for mer detaljert landskap fra tredjepartsleverandører.

Med en slik detaljrikdom er det selvsagt snakk om enorme datamengder som må lastes for å kjøre simulatoren, men dette blir ifølge flere kilder ikke lagret lokalt på datamaskinen. I stedet blir landskapet streamet fra internett mens man spiller, på samme måte som når du bruker Google Earth og lignende nettbaserte tjenester.

Fra videoene som finnes på YouTube å dømme så vil den nye flysimulatoren overgå alt vi tidligere har sett når det gjelder realisme. Med litt ekstra hardware som for eksempel Honeycomb sin nye flight yoke og throttle så vil dette altså gi en opplevelse nært opptil ekte flygning. Det vil dermed kunne gi nyttig trening for de ønsker å lære å fly i den virkelige verden, som det jo er kjent at mange flight sim-fans går med ønske om.

I motsetning til tidligere utgaver av Flight Simulator som gjerne har blitt benevnt med tallet i rekken av utgivelser eller årstall (FS X, FS 2004, osv.), så heter den kommende utgaven foreløpig kun Flight Simulator.

I tillegg til den vanlige versjonen for Microsoft Windows blir Flight Simulator nå også tilgjengelig for Xbox One, som annonsert på E3-messen i 2019.

Dessverre har utvikleren så langt vært ganske hemmelighetsfull med detaljer rundt utgivelsesdato og ikke minst anbefalte hardware-spesifikasjoner. Vi må derfor enda smøre oss med litt tålmodighet rundt disse tingene, men vi vil sørge for å oppdatere dere her så snart vi vet mer.

About Dag Fredrik Vold

Freelancejournalist og tekstforfatter som hovedsakelig skriver om investeringer og finans, men er også lidenskapelig opptatt av spill. Nerd på fly og elsker spesielt flysimulator. Opprinnelig fra Hamar, men bor nå utenlands.