Football Manager 2020 – Bygg ditt fotballimperium
0

Football Manager 2020 – Bygg ditt fotballimperium

Er du klar for å lede klubben din inn i en ny epoke med trofeer og dominanse? I årets utgave av Football Manager er det stort fokus på å bygge klubb og spillerutvikling.

Når du starter ny jobb i Football Manager 2020 er noe av det første du må gjøre å diskutere klubbens visjoner med styret. Deretter kan dere sette opp en femårsplan over hva dere skal oppnå. Dette kan på den ene siden gi deg bedre tid til å utvikle klubben, samtidig kan det bety sparken fordi du ikke klarer å oppnå målene dere har satt. 

Utviklingsenteret er en viktig del av det nye Football Manager.

Denne dynamikken er noe spillet har mangla tidligere. Flere har vel opplevd å noe urettferdig få sparken mens du var midt inne i en gjenoppbygging.

Yay!

Du har også fått bedre kontroll over utviklinga til talentene dine gjennom utviklingssenteret. Hva dette vil ha å si i det lange løp er vanskelig å si, men mulighetene til å styre utviklinga og framtida til dine største talenter er utvilsomt spennende. 

Det er i tillegg gjort en jobb med hvordan personalet rundt deg jobber. Å delegere har alltid vært mulig, men nå gir det mer mening og muligheten for å spesifisere arbeidsoppgaver er større. 

Med andre ord, mer å dykke ned i.

Hva som er gjort med kampmotoren er alltid et spenningsmoment når man spiller et nytt Football Manager. Det er liten tvil om at årets animasjoner er smidigere enn tidligere. De siste årene har keeperne vært et stort irritasjonsmoment. Det har nærmest vært umulig å se hva som er keepertabber og ikke, fordi de har beveget seg så krøkkete. Til nå har ikke det vært et problem.

Her kan du sette mål for sesongen.

Det eneste irritasjonsmomentet til nå er uforholdsmessig mange mål på langskudd og at spillere insisterer på å skyte fra umulige vinkler, selv når en lagkamerat står kliss aleine på åpent mål. Når det er sagt må man legge mange hundre timer i spillet for å virkelig lære kampmotoren å kjenne, men til nå virker den forbedret. 

Til tross for at det stadig blir mer å holde styr på blir Football Manager mer brukervennlig for nybegynnere. Mye takket være gode tutorials, men også at mye kan delegeres bort.

Ny oversikt over personalet ditt. Litt mer rotete enn tidligere etter min mening.

Spørsmålet med et nytt Football Manager er alltid; er det verdt det? Det er i bunn og grunn det samme spillet som i fjor. Selv om de nye elementene er spennende, gir de ikke meg så mye ekstra glede i spillet. Jeg får alltid tidlig en følelse over hvor tid jeg kommer til å legge ned på årets versjon av Football Manager. I fjor visste jeg at jeg kom til å bruke mye tid på. Jeg er overbevist om at jeg ikke kommer til å legge ned på langt nær like mye tid i Football Manager 2020. Det gir meg rett og slett ikke godfølelsen. 

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.