Forbudt i Tyskland
0

Forbudt i Tyskland

nov 30 Spill.no  

Zombie-spillet Dead Island er bannlyst av det tyske sensurorganet BPJM.

Ikke uventet

Tyskland er historisk sett et svært strengt land når det kommer til dataspillvold. Allerede på 90-tallet ble spill utgitt i egne versjoner for landet, hvor det røde blodet var farget grønt i stedet, mens andre spill har blitt totalforbudt. Blant annet er spillene Soldier of Fortune 2 og Return to Castle Wolfenstein bannlyst i Tyskland.

Nå har turen kommet for zombie-spillet Dead Island, som herved regnes som straffbart å distribuere i Tyskland. Beslutningen ble fattet av det tyske sensurdepartementet BPJM, som ikke ennå har gitt noen offisiell grunn til bannlysingen.

Utvikler Techland er på sin side ikke særlig overrasket.

– Dette er ikke uventet. Tyskland har sitt eget reguleringssystem for dataspill og vold, og bransjen kan ikke annet enn å gå med på det, kommenterte en talsmann for utvikleren til nettstedet Eurogamer.

Dead Island har havnet i kategorien “Liste B”, som setter det i gruppe med spill som tradisjonelt har inneholdt tortur eller nazi-effekter. Spillet har aldri blitt solgt inn i tyskland av utgiver Deep Silver.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.