Frogwares annonserer nestegenerasjons Call of Cthulhu-spill
0

Frogwares annonserer nestegenerasjons Call of Cthulhu-spill

jan 20 Spill.no  

Utviklerstudioet Frogwares er nok mest kjent for sine mange spill basert på Sherlock Holmes, deriblant The Testament of Sherlock Holmes og Sherlock Holmes versus Jack the Ripper. Nå har de annonsert at deres neste prosjekt baseres på verkene til en annen kjent forfatter fra siste halvdel av 1800-tallet – H.P. Lovecraft.

Nærmere bestemt gjelder det en spilladapsjon av et over tretti år gammelt penn-og-papir-rollespil ved navn Call of Cthulhu, som naturligvis er basert på H.P. Lovecrafts novelle med samme navn, og universet som blir etablert i brorparten av hans verk. 

For øyeblikket vet vi svært lite om hvordan Frogwares Call of Cthulhu-spill blir, annet enn at det skal utgis av Focus Interactive og kommer til 8. generasjons konsoller og PC. Et knippe skjermbilder som kan sees på neste side gir oss et lite innblikk i hvilken stemning utviklerne sikter etter, og det kommer ikke som en overraskelse at Call of Cthulhu blir dystre greier.

H.P. Lovecrafts overnaturlige univers har vært grunnlaget for mange spill opp gjennom årene, og Frogwares har selv beveget seg bort i Lovecraft-trakter i tidligere prosjekter. Fjorårets Magrunner: Dark Pulse var satt i et slags cyberpunk-univers hvor skapninger fra Cthulhu-universet ved et uhell får fri passasje, og historien i Sherlock Holmes: The Awakened er også knyttet til Lovecrafts verk.

Blant de mer kjente spillprosjektene som har vært direkte basert på Cthulhu finner vi Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth fra 2005, et dystert horrorspill utviklet av Headfirst Productions.

Se konsepttegninger fra Call of Cthulhu på neste side.


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.