Gjør det vanskelig for Vita
0

Gjør det vanskelig for Vita

jul 29 Spill.no  

Nettstedet IndustryGamers melder flere analytikere spår trøbbel i gjære for Sonys neste håndholdte storsatsing, Playstation Vita.

Vanskelig situasjon

Som vi meldte i går, har Nintendo besluttet å droppe prisen på sin nyeste håndholdte konsoll, Nintendo 3DS, med rundt en tredjedel. Dette etter bare et halvt år på markedet. Dette setter Sony i en kinkig situasjon når det kommer til prisen på Vita, en konsoll de allerede har lagt mye arbeid i å presse ned prisen på.

– Priskuttet setter Vita i en vanskelig situasjon, hevder Jesse Divnich fra analysebyrået EEDAR til IndustryGamers.

– Men alt koker ned til innhold, og hvis Vita kan levere et utvalg av kvalitetsprodukter, burde den kunne klare seg flott på sitt prisnivå, 249 dollar, legger han til.

Billy Pidgeon fra M2 Research er ikke like positiv, og mener Sony må revurdere prispolitikken sin før lansering senere i år.

– PS Vita-prisen føles veldig i balanse med verdien akkurat nå, men hvis ikke økonomien forbedrer seg raskere, burde et priskutt komme så raskt som mulig, mener Pidgeon.

Aggressivt defensivt

David Cole fra DFC Intelligens velger å se på det på en annen måte, og mener Nintendos priskutt er et tegn på at de føler seg truet av Sony.

– Jeg så nettopp på Nintendos finansbudsjett, og de er forberedt på å ta en støyt. De er veldig aggressive. Det er veldig ulikt Nintendo å gå med på et slikt tap, forteller han.

– Jeg tror de virkelig kjenner presset fra Sony Vita. Jeg ser på det som et tiltak for å beskytte sine markedsandeler og sin posisjon på håndholdtmarkedet. Jeg vil ikke kalle det desperasjon, men heller et aggressivt defensift tiltak fra markedslederen for å beholde sin posisjon, avslutter Cole.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.