Godt spill – grusom hardware – Bayonetta 3
0

Godt spill – grusom hardware – Bayonetta 3

nov 02 Stian Koxvig  

Dronningen av sarkastiske oneliners tilbake på Switch etter mange år i produksjon og Platinum Games viser fremdeles at de er blant de beste av de beste på å lage raske actionspill.

Det har ikke vært en lett lansering opp mot Bayonetta 3, i det hele tatt. Tidligere stemmeskuespiller Hellena Taylors kraftig tirade i mot betalingen av stemmeskuespillere som viste seg å være løgn endte uansett opp med å bli litt av et PR mareritt for Nintendo og Platinum Games, men nå er spillet her og erstatteren Jennifer Hale leverer varene fra første sekund. Hun er sarkastisk, hun er sexy, hun er akkurat som Bayonetta skal være og mottakelsen har blitt så god at fansen nå vil ha Bayonetta 1 og 2 sluppet på nytt med Hale som dubber over dialogen.


Bayonetta 3 ble annonsert i 2017, samme året som Switch kom ut, det er 5 år siden nå. Hadde ikke Kamiya brukt så mye tid på Twitter hadde det kanskje tatt 2 år i stedet.
Her har vi en trussel som jakter seg igjennom multiverset og dreper Bayonetta på Bayonetta, så det er opp til vår Bayonetta og Jeanne sammen med nykommer Viola og reise igjennom det brukne multiverset og finne ut av hvordan å stoppe denne trusselen. Du vil møte på flere alternative versjoner av Bayonetta og den ene er kulere enn den andre. Historien er ikke spesielt god og leverer ikke spesielt mye til hele serien men la oss være ærlig. Vi spiller ikke Bayonetta for en historie. 

Spillbransjens kuleste heks er tilbake

Bayonetta 3 inneholder en Safe for Work modus hvor nakenheten og seksualiseringen av Bayonetta skrus ned ganske mange hakk. Husker da jeg spilte Bayonetta 2 på Wii U så hadde eksen min relativt mange spørsmål og det er jo ikke å komme unna at Bayonetta er laget veldig med The Male Gaze, og det er bare skrudd opp i Bayonetta 3, så en sånn safe mode kan være lurt for litt den yngre garde eller om man spiller det i offentligheten. 

Du har fantastiske dodgemekanismer og Bayonetta er like dødelig som tidligere, med pistoler på armer og bein og en relativt unik kampstil kan hun beseire de fleste. Med Witch Time og mange nye demoner er spillet relativt nybegynnervennlig om du ikke har spilt de to andre Bayonetta titlene. Nytt her er at du kan sette på forskjellige demoner som Bayonetta kan forvandle seg til og alle disse har forskjellig egenskaper. En av dem gjør deg til en sommerfugl hvor du kan fly. En gjør at du kan hoppe høyt og langt, og en edderkopp gjør at du kan klatre oppover veggene.

Dette er med på å gjøre gameplayet balansert og prøve ut nye måter. Du får som vanlig medaljer basert på hvor bra du gjør det i hvert området så her er det mye replay muligheter for å gå for platinum medaljer på alle levelene. Men du får også muligheten til å kalle på demonene i skikkelig Godzilla stil til å slåss sammen med Bayonetta, dette bruker mye magi men de slår hardt, veldig hardt. Demonene kan drepes og da må man vente for å kalle på de igjen.

Nykommer Viola

Du har også flere sideoppdrag hvor du får spille som Jeanne og der endres spillet seg til en form for 2D plattformer, du må holde deg unna mange fiender og hoppe fra rom til rom og disse oppdragene er kjempe morsomme.

Nå føler jeg at vi må snakke litt om elefanten i rommet her. Nintendo Switch. Bayonetta 3 har noen av de største problemene med ytelse jeg har opplevd i Switchen så langt, og det ødelegger dessverre mye av spillopplevelsen. Dette spillet fortjener bedre hardware. 

I Docked mode klarer Bayonetta 3 ca 820p i oppløsning men får jevnt og trutt krafte framerate fall som er med å ødelegger flyten i spillet. Platinum games har introdusert en Photo Mode hvor du kan ta forskjellige screenshots og slik, ideen er god men når spillet ikke klarer å oppnå 1080p engang i resolution er det ikke like gøy, fordi et spill som Bayonetta skal ikke være stygt. Dette ser ikke pent ut. 

Håndholdt modus er det verre, mye verre, håndholdtmodus klarer Bayonetta 3 knapt å oppnå 480p i oppløsning. (Sånn for informasjon så er 480p samme resolusjon som Wii hadde). Dette er et spill jeg vil påstå er nesten uspillbart i håndholdt modus og jeg opplevde flere kræsj og flere problemer i håndhold enn jeg har gjort på noen Switch titler tidligere. 

Det er derfor denne anmeldelsen gjør vondt å skrive. Bayonetta 3 er kjempegøy og ett av de beste action spillene på Switch så langt, men det holdes også tilbake av denne glorifiserte tableten som nå er over 5 år gammel uten noen form for oppdatering. Bare tenk hvordan dette kunne kjørt på bedre hardware. 


Jeg vil anbefale at alle spiller Bayonetta 3 på grunn av hvor absurd og merkelig det er, og hvor fantastisk moro det er, men spill det koblet på en TV med pro kontroller ellers så vil du ha en miserabel opplvelse

Bayonetta 3 er absolutt alt jeg ville ha i Bayonetta 3, men jeg er også lei meg for at det ikke er mer. Du har sexy demoner, du har kjappe onelinere, du har fenomenalt morsomt gameplay, som også så mye problemer, men siden problemene er Nintendo sin feil og ikke Platinum Games. Så kan man også se litt igjennom fingrene på det. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur