GTA V kan komme til neste generasjon også
0

GTA V kan komme til neste generasjon også

feb 01 Spill.no  

Doug Creutz fra analysebyrået Cowen and Company mener det er mulig at Rockstar går for en egen versjon av Grand Theft Auto V for neste generasjons konsoller, melder CVG.

Lenge leve livet

Etter at det ble kjent i går at GTA V blir utsatt til 17. september, betyr det at spillet vil bli sluppet faretruende nærme det forventede lanseringsvinduet for både Microsoft og Sonys neste konsoller. Faretruende, fordi generasjonsskiftet kan sørge for at levetiden på spillet, som i tidligere versjoner i serien har solgt jevnt i en årrekke etter lansering, kan ble betraktelig forkortet, mener Creutz.

– Vi mener at det vil påvirke det totale salget i løpet spillets levetid jo nærmere GTA V er neste konsollsyklus, forteller Creutz, og legger til at et spill av denne størrelsen uansett kommer til å selge stort.

Mindre DLC?

– Men vi tror også at det vil påvirke sannsynligheten for nedlastbart innhold for GTA V etter hvert som brukerbasen for neste generasjons konsoller vokser i løpet av 2014. Vi mistenker imidlertid at Take-Two kan ha planer om å eventuelt gi ut spillet på neste konsollgenerasjon for å møte dette, spår han.

De to ypperlige tilleggspakkene for Grand Theft Auto IV var eksklusive for Xbox 360 i ett år før øvrige plattformer fikk se snurten av dem, og det er ikke vanskelig å forestille seg at enten Sony eller Microsoft kan ha sikret seg eksklusive rettigheter til GTA V for sin nestegenerasjons konsoll. Vi snakker i så fall om en av de sterkeste lanseringstitlene siden Super Mario 64 på Nintendo 64.

Grand Theft Auto V utvikles av Rockstar North og utgis av Take-Two Interactive for Playstation 3 og Xbox 360. Spillet lanseres den 17. september.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.