Valve saksøkes i Tyskland
0

Valve saksøkes i Tyskland

feb 01 Spill.no  

Valves nettjeneste Steam saksøkes av den tyske forbrukerorganisasjonen VZVB  for mangelen på rett til å videreselge spillene sine, melder PC Gamer

Streng EULA

Eierforhold i Steam-universet har tidligere vært sterkt kritisert, spesielt etter at en oppdatering i fjor høst inkluderte en ny lisensavtale som nekter brukere å gå til massesøksmål mot Valve. VZVB gikk allerede i september ut mot software-giganten med et krav om å fjerne denne, i tillegg til en manglende mulighet til videresalg av kjøpte Steam-spill.

I praksis handler det om muligheten til å flytte en lisens fra én Steam-konto til en annen, noe som per i dag ikke er mulig. Det vil si at også spill som er kjøpt fysisk over disk, men som bruker Steamworks, blir låst til Steam-kontoen, og kan ikke videreselges.

Andre forsøk

Allerede i 2010 prøvde VZVB å gå til sak mot Steam, men saken ble henlagt i en Tysk domstol. En EU-kjennelse kom imidlertid i fjor sommer frem til at forbrukere skal ha rett til å videreselge spill som er kjøpt digitalt, så fremt tidligere eier sletter det fra egen maskin. Uansett hva lisensavtalen sier. Steam har ikke endret seg nevneverdig siden den gang, og nå går altså den tyske forbrukerorganisasjonen til sak igjen, med en kjennelse fra EU-domstolen i ryggen. Vi følger saken videre.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.