Hardware: Epos H6PRO Open Acoustic Gaming Headset – Behagelig headsett av høykvalitet
0

Hardware: Epos H6PRO Open Acoustic Gaming Headset – Behagelig headsett av høykvalitet

okt 27 Anders Lønning  

Det er lenge siden vi har gjort noen form for Hardware anmeldelse her på Spill.no, men da danske EPOS tok kontakt og lurte på om vi ville sjekke ut deres nyeste gaming headsett var vi ikke vanskelige å be. Dessverre nådde ikke headsettet frem før jeg hadde utreise til hverdagsjobben min så denne anmeldelsen er derfor en smule forsinket, men bedre sent enn aldri, ikke sant?

H6PRO Series er den nye flaggskip serien til EPOS som lover å bygge videre på standarden som ble etablert med EPOS Sennheiser GSP 600 headsettet for å levere «eksepsjonell, naturlig lyd med høy gjengivelse for den ultimate spill-lyd opplevelsen». Så gjenstår spørsmålet: Gjør den det?

Vi fikk tilsendt den åpne varianten av dette headsettet, som slik jeg forstår det er mer rettet mot streamere og «vanlige» brukere, mens den lukkede utgaven også kommer med en form for passiv støydempning som passer Esport utøvere som trenger å stenge lyd ute.

Forskjellen ligger ut ifra hva jeg kan se hovedsakelig i utformingen av koppene og hygienesettet, i hvor mye lyd det slipper gjennom. I skrivende stund sitter jeg med headsettet på og det er ikke vanskelig å høre sønnen min som spiller Goat Simulator bare et par meter unna når jeg ikke har noe lyd på. Nine Inch Nails på fullklaff gjør det litt vanskeligere å høre, men jeg føler meg ikke isolert.

Sammenlignet med GSP600 veier H6PRO Open nesten en fjerdedel mindre på sine beskjedne 309 gram. Headsettet både føles solid i hendene og er svært behagelig å ha på. For undertegnede, som fra naturen sin side har blitt utstyrt med litt store ører og ikke liker å ha brysken i øret i klem, har H6PRO sine romslige ørekopper vært svært kjærkomne. Selv når jegholder headsettet halvveis av øret for å få med meg det som skjer rundt meg så klemmer det ikke for mye.

H6PRO kommer ikke med noen tredjeparts programvare eller eget seperat USB lydkort eller volumkontroll, men skal være kompatible med EPOS sine GSX 1000/ 1200 PRO og 300 lydkort som gir det støtte for 7.1 Surround lyd.

Det leveres med to sett med 3,5mm aux kabler. En hvor mikrofon og headsett er skilt fra hverandre, for bruk på PC, og en kortere kabel ment for bruk med spillkonsoller som PlayStation og Xbox, hvor mikrofonlederen er integrert i samme vinklet AUX plugg. Ulempen med disse kablene er at de i headsett enden har en proprietær utforming som gjør at kabelen ikke kan erstattes med en tredjeparts hvis den skulle bli ødelagt. Nye kabler kan erstattes innenfor et garantivindu på seks måneder og evt. kjøpes etter det. Produsenten oppgir at selve headsettet har en garantiperiode på to år.

Mikrofonen fungerer godt for kommunikasjon med andre spillere og klarer å isolere bort bakgrunnsstøy som klakkingen av et mekanisk keyboard eller Mikke og Racinggjengen som ruller og går på TVen i bakgrunnen. Til streaming eller opptak er det vikig å huske at dette fortsatt er en headsett mikrofon, så hvis du har en annen mikrofon til denne bruken er nok den bedre egnet. Mikrofonen er avtagbar med en praktisk megnet løsning som gir den et fortrinn over andre headsett jeg har hatt tidligere hvor mikrofonen vanligvis er tilkoblet med en egen AUX plugg som har en tendens til å enten være i veien eller ikke tåle stresset av å ta det av og på igjen.

Lydkvaliteten headsettet leverer anser jeg som veldig god, selv om jeg ikke akkurat kan kvalifisere meg som en audiofil på noen måte. Både i spill med bombastisk lydbilde og i flerspiller spill hvor lyd blir et viktig verktøy er kvaliteten jevnt over god, og ved avspilling av musikk, podcast og film fungerer headsettet også utmerket godt. Jeg blir heller ikke lei av å bruke det over lengre perioder, som er et vesentlig skifte fra mitt forhenværende gaming headsett.

Noen revolusjon innen gaming headsett er H6PRO ikke, men med overlegne kvaliteten på matrialet den er laget av, god kvaliteten på lydbildet den gjengir og hvor lett og godt det sitter på ved bruk føler jeg det skiller seg ut. Til prisen det ligger ute til hadde jeg helst sett en form for utbryter lydkort/volumkontroll, eller i det minste et ekstrra sett med puter til klokkene, men den gang ei. Det du får for prisen er et stilrent headsett av høy kvalitet som sitter behagelig på, og noen ganger er det nok.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.