Her er alt vi vet om Google Stadia etter gårsdagens presentasjon
0

Her er alt vi vet om Google Stadia etter gårsdagens presentasjon

jun 07 Anders Lønning  

Etter avsløringen av Google Stadia for noen måneder siden satt mange av oss igjen med flere spørsmål enn svar på hvordan Google’s nettbaserte gaming-satsing faktisk ville fungere. Etter “Stadia Connect” presentasjonen de holdt torsdag ettermiddag har vi endelig begynt å få noen svar.

Tjenesten skal lanseres i november og vil etterhvert eksistere som to seperate abonnementsordninger, Stadia Pro og Stadia Base, der sistnevnte blir ikke gjort tilgjengelig før til neste år.

Førstnevnte vil koste deg rundt 99 kroner i måneden og gir deg tilgang til et bibliotek av eldre spill, samt muligheten til å spille med 4K oppløsning og 5.1 surround lyd. Base vil være gratis, men vil kun bestå av tilgang til spillene du kjøper til plattformen, spilt i 1080p oppløsning og bare med ordinær stereo lyd.

 

Begge ordningene sikter seg inn på å levere spillene med så høy bildefrekvens og så lav forsinkelse som mulig, men dette vil være avhengig av nettet du som sluttbruker sitter på.

I følge Kotaku må du må man kjøpe Founder’s Edition pakken som koster 1299,- her i Norge hvis man ønsker å bli med på morroa allerede i år. Denne består da av Stadia kontrolleren og en Google Chromecast Ultra som kreves for å kunne spille Stadia på TVen.

Ved lansering skal også en PC/Mac løsning kunne brukes for å spille.  Mobilversjonen av Stadia vil kun være tilgjengelig på Google Pixel 3 og 3a enhetene ved lansering, men støtte for andre plattformer skal komme etterhvert.

 

Google kom også med en håndfull andre annonseringer under presentasjonen:

  • Det viser seg at ryktene på nettet stemte. Baldur’s Gate 3 er ekte og under utvikling hos Divinity: Original Sin utvikleren Larian Studios. Spillet kommer også til andre plattformer.
  • Gylt er det nye spillet til Tequila Works, folkene bak Rime. Det så ut, for å låne ordene til Alex Navarro fra Giant Bomb, ut som et skrekk spill for de minste.
  • Get Packed fra Moonshine Studios ser ut som en slags flyttebyrå utgave av Overcooked krysset med Gang Beasts, og skal være Stadia’s første eksklusive tittel.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.