Her er nattens største annonseringer fra The Game Awards
0

Her er nattens største annonseringer fra The Game Awards

des 07 Anders Lønning  

I natt gikk årets store The Game Awards prisutdeling av stabelen, og i kjent tradisjon var det et like stort, om ikke større, fokus på spillene som ble annonsert som det var på spillene som fikk priser.

Jeg og Stian satt oppe i hele natt for å få med oss begivenheten, og for at dere skal få slippe å ble dere gjennom halve internettet for å finne ut hva som ble annonsert og av hvem fant vi ut at det var like greit at vi tok en kjapp oppsummering her

The Stanley Parable: Ultra Deluxe.

Indieyndlingen The Stanley Parable kommer til konsoll en gang på nyåret, og i samme slengen kommer det også mer innhold til spillet på tvers av alle plattformer.

Nytt spill fra flere av folkene bak Arkham og Far Cry spillene

Fra det nyoppstartede Typhoon Studio kommer et eventyr spill om å utforske en fremmed planet med begrensede ressurser.

– Kjerneverdiene til Typhoon er sterk smak, mange sammenflettede systemer, takhøyde for dårlige vitser og en dyp kjærlighet for samarbeid i spill. Journey to the Savage Planet kommer til å omfatte alle disse.

Ut av det blå ble et nytt Marvel Ultimate Alliance spill annonsert

Du kan lese mer om den annonseringen her

Skaperne av Bastion og Transistor gir ut et Early Access spill gjennom den nye Epic Games butikken.

Supergiant Games annonserte i løpet av natten at det nyeste spillet deres, Hades, allerede er tilgjengelig gjennom Early Access på Epic Games butikken. Spillet ser ut til å være en slags hack-n-slash rogue-like hvor man er forventet å dø i haugevis. 

Epic lokker med gratis spill.

I forkant av kveldens show visste vi at Epic kom til å snakke litt mer om den nylanserte digitale butikken deres. En av lokkemidlene de tar i bruk er at de skal tilby noen spill gratis, og rullere inn og ut hvilke spill som er gratis annenhver uke.

Spillene som er gratis i skrivende stund er Subnautica og Super Meat Boy.

En sammenklippet montage viste også hvilke spill som kommer til tjenesten, hvor blant annet spill som Ashen, Outer Wilds, Super Meat Boy Forever og Journey (som forøvrig også gjør sin debut utenfor en Sony plattform) dukker opp.

Anthem får to demoer før lansering.

Casey Hudson fra Bioware snakket om hvordan Anthem ligger an til å nå lanseringen sin i februar og viste oss en trailer som gir oss vårt første skikkelig innblikk i hva historien i spillet handler om.

Hudson understreket også at de ikke hadde noe mer å si om andre serier, før de senere på kvelden annonserte Dragon Age 4 med det som står igjen som kveldens minst givende annonsering.

Hope County har sannelig sett bedre tider

Far Cry: New Dawn er en spin-off fra Far Cry 5 som tar utgangspunkt i hvordan Hope County ser ut sytten år etter det forrige spillets eksplosive finale. Her kan du se traileren.

Obsidians nyeste spill ser ut til å følge i fotsporene til Fallout New Vegas.

De siste dagene har en nedtelling pågått på Obsidians sosiale medie kontoer, hvor de har sluppet konsept tegninger til en slags kvasi-futuristisk setting som ser ut til å inneha den samme blåøyde optimismen vi har lært til å forvente fra Fallout serien.

The Outer Worlds er etter traileren å dømme et en-spiller åpen-verden rollespill som er satt på fjerne planeter, hvor et sterkt fokus vil være på spillernes handlinger både innenfor og utenfor kamp. For meg kunne det se ut som en slags hybrid mellom Borderlands og Fallout New Vegas, og jeg ante det ikke før jeg sa det høyt at det høres ut som en strålende ide hvis det blir gjort riktig.

Crash Team Racing får etterlengtet remaster i anledning spillets tyve års jubileum.

Du kan lese mer om det, og se bilder / video fra det her

Monster Hunter-lignende Dauntless kommer til PS4, Xbox og Switch

…. og det har støtte for cross play på tvers av alle plattformer.

Det nye spillet fra utviklerne av Ark skal ha støtte for 40 000 spillere på en server.

Studio Wildcard benyttet anledningen til å annonsere Atlas, en åpen verden MMO med survival elementer som angivelig skal ha støtte for førti tusen spillere på en gang. Formålet i spillet skal visstnok være at man bygger seg en armada sammen med likesinnede for å erobre og holde på territorier.

Mortal Kombat 11 annonsert for lansering i april

Ingen gameplay å snakke om her, men ut i fra traileren så det ut til at handlingen enten omfatter en slags form for tidsreise eller dimensjonhopping, da Raiden sloss mot både en gammel og en ung versjon av Scorpion.

Rage 2 fikk lanseringsdato

Akkurat denne typen absurd post apokalypse må du vente med til 14. mai. Bethesda slapp også en trailer som viser en håndfull av tingene du kan finne på i denne sprø verdenen de har skapt.

Ny trailer, men fortsatt ingen lanseringsdato for Psychonauts 2

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.