Husker du dette stedet?
0

Husker du dette stedet?

apr 18 Spill.no  

Hva er det beste Zelda-spillet? De lærde strides, men kampen står som regel mellom Ocarina of Time på Nintendo 64 og A Link to the Past på Super Nintendo. Selv holder jeg en liten knapp på A Link to the Past.

Samme spillverden

A Link to the Past var nemlig Zelda-spillet som løftet serien fra en nytenkende kuriositet til et sjangerdefinerende actioneventyr. Det gigantiske verdenskartet som skjulte hemmeligheter overalt, skyggeverdenen, som transporterte deg til en alternativ versjon av Hyrule, og grottene, som ble noen av de mest ikoniske i hele spillserien. A Link to the Past støpte for alvor fundamentet som alle fremtidige Zelda-spill har vært bygd på.

Som regel lar Nintendo de gamle Zelda-spillene ligge (med mindre de gjenutgir de), derfor kom det som et aldri så lite sjokk at de under gårdagens Nintendo Direct annonserte at de vil gi ut en oppfølger til A Link to the Past på Nintendo 3DS.

Det nye spillet foregår i den samme spillverdenen som 1991-klassikeren, områdene på videoen under er lett å kjenne igjen for veteraner. Men innholdet skal være nytt med nye grotter, nye gjenstander og ikke minst en helt ny egenskap der Link kan gjøre seg om til en todimensjonal tegning og gå langs vegger.

Se traileren her:

Kynisk nostalgifrieri fra Nintendo eller inspirert oppfølger? Juryen er foreløpig ute. Selv vippet jeg mot den første konklusjonen helt til jeg så den briljante “Link-blir-en-todimensjonal-tegning”-funksjonen, og skjønte at vi her snakket om et ambisiøst nytt spill i serien.

The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 utvikles og utgis av Nintendo til Nintendo 3DS. Spillet skal lanseres før jul.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.