Er 3DS den beste konsollen på markedet?
0

Er 3DS den beste konsollen på markedet?

apr 18 Spill.no  

Det siste halve året har Nintendo 3DS endret seg fra å være en grei håndholdt konsoll til å bli min mest brukte spillkonsoll. Maskinen er full av kvalitetsspill, fra nedlastbare spill som bagasjesorteringssimulatoren Aero Porter, rollespilleksperimentet Crimson Shroud og puzzle-genistreken Picross e til fullprisspill som Luigi’s Mansion 2, Monster Hunter 3 Ultimate og nå nylig Fire Emblem: Awakening (anmeldelse kommer i morgen).

Kø av titler

Gårdagens Nintendo Direct-sending med presentasjon av kommende 3DS-spill levnet ingen tvil om at konsollen kommer til å holde på interessen min ut året. Faktisk vil jeg nesten gå så langt som å si at jeg aldri har opplevd en så sterk lineup av spill til en konsoll før.

Nintendo slet med å få fart i 3DS-salget i starten, lanseringstitlene underleverte og selv relanseringer av klassikere som Ocarina of Time maktet ikke å overbevise. Det var først da Nintendo begynte å lansere de mer gjennomtenkte 3DS-spillene som Mario Kart 7 og Super Mario 3D Land at salget skjøt fart. Det er åpenbart at Nintendo har satt inn et par ekstra gir for å gjøre 3DS mer attraktiv. Resultatet av denne satsingen ser vi nå i 2013. Etter flere knalltitler til konsollen allerede i år står lovende stortitler i kø ut året.

Over de neste sidene går jeg gjennom de titlene jeg personlig ser frem til som Nintendo presenterte under gårdagens Nintendo Direct (sendingen kan sees i sin helhet her). Når jeg kommer til slutten vil kanskje du og være like overbevist som meg om at akkurat nå er det ingen andre konsoller som er like spennende som 3DS. God fornøyelse.

Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Lansering:12. juli

Skrekk og gru, prinsessen blir kidnappet igjen. Mario & Lugi: Dream Team Bros. fortsetter blandingen av eventyr og plattformspill med brødreparet i samarbeidsmodus. I tillegg til en slags blanding av eventyr og utforsking i spillets hoveddel må Mario også gå inn i drømmene til Luigi der det venter todimensjonale plattformspill og en rekke ulike minispill.

De tre foregående spillene har alle bydd på strålende og variert underholdning, etter traileren å dømme ser Dream Team Bros. ut til å fortsette i samme spor.

Mario Golf: World Tour

Lansering: Sommeren

Et av de mest spilte spillene på min Playstation Vita er Everybody’s Golf. Det er noe beroligende med golfspill på en håndholdt konsoll, enten jeg sitter på T-banen eller ligger hjemme på sofaen. Det er målrettet og fokusert og enkelt å spille i små omganger. Nettopp derfor har jeg håp om at Mario Golf: World Tour vil by på det samme avslappende gameplayet. Onlinespillingen Nintendo annonserte i dag lover også godt for levetiden til spillet.

Donkey Kong Country Returns 3D

Lansering: 24. mai

Jeg digger Donkey Kong Country Returns på Wii, det var en strålende og vital oppdatering av den klassiske Rare-serien. Ikke minst var spillet svært utfordrende. Donkey Kong Country Returns 3D er det samme spillet til Nintendos håndholdte konsoll, men vanskelighetsgraden har blitt senket noe. I tillegg er en ekstra verden med. Det holder i massevis for meg. Briljant plattformspill.

Yoshi’s Island 3D

Lansering: TBA

Jeg kjøpte faktisk Super Nintendo utelukkende for å spille Yoshi’s Island i sin tid. Det var noen måneder etter Playstation ble lansert, midt i den verste tørken for Sonys konsoll mellom lanseringstitlene og de virkelig inspirerte titlene som krevde litt mer utviklingstid. En Super Nintendo – med et digert bibliotek av kvalitetsspill – var en perfekt investering der og da.

Skal jeg være ærlig må jeg innrømme at jeg ikke helt faller for den grafiske stilen i dette nye Yoshi’s Island-spillet, jeg liker mye bedre fargestift-stilen i det første spillet. Jeg er også skeptisk til om dette bare blir en ren nostalgitripp som spiller på gamle strenger eller om spillet viderefører serien på noen som helst måte. Vi får se, på ønskelista skal det uansett.

Mario and Donkey Kong: Minis on the Move

Lansering: 9. mai

Kanskje skyldes fascinasjonen at serien har et lite nostalgisk grep på meg (det første spillet i serien var det første spillet eldstesønnen min rundet helt på egen hånd)? I Mario and Donkey Kong: Minis on the Move handler det ikke om å manipulere todimensjonale plattformnivåer for å føre mini-Mario-ene i mål, i stedet skal man plassere ut veier under beina til de.

Det er noe enkelt og komfortabelt med hele spillkonseptet, det er den type spill som er skapt for håndholdt spilling. Jeg liker presentasjonen og konseptet, dette er noe jeg gleder meg til å prøve.

Earthbound

Lansering: TBA

Ok, dette er kanskje bare det aller feteste japanske rollespillet som finnes. Vi snakker så fett at det nesten er umulig å forklare, selv om Karl gjør et bra forsøk i denne episoden av LevelUp på VGTV.

Det er ikke mange klassikere som tåler tidens tann, men Earthbound føles like friskt den dag i dag. Selv om dette bare er en ren gjenutgivelse av originalen via Virtual Console er dette egentlig grunn nok til å kjøpe 3DS alene.

Animal Crossing: New Leaf

Lansering: 14. juni

Animal Crossing er vel det eneste spillet jeg har spilt sammenhengende i mer enn et år. Gamecube-versjonen gjorde en formidabel jobb med å lure deg til å tro at du spilte online uten å være online, og det er nettopp denne fellesskapsfølelsen Animal Crossing handler om. En flokk og et samfunn – tilhørighet og vennskap. Gjør din plikt og krev din rett.

Den sukkersøte grafikken kan kanskje skremme bort noen, det får bli deres tap. Dette spillet blir en permanent følgesvenn i min 3DS i sommer.

The Starship Damrey

Lansering: TBA

Level 5 har lansert flere mindre nedlastbare spill til 3DS, deriblant den briljante bagasjesorteringssimulatoren Aero Porter og det underholdende old-school-terning-rollespillet Crimson Shroud. De har også flere spennende titler på vei, deriblant The Starship Damrey.

Her blir ingenting forklart, spilleren må finne ut av alt selv. Det ser ut til å foregå på et skummelt forlatt romskip og spilles i førstepersonsperspektiv.

Attack of the Friday Monsters – A Tokyo Tale

Lansering: TBA

Nok et eksperimentelt japansk nedlastbart spill. Her styrer man en gutt i Tokyo som opplever at monstre fra filmer blir levende hver fredag. Aner ikke hva man skal gjøre her, men det er helt greit. Nysgjerrigheten min er pirret.

Shin Megami Tensei IV

Lansering:TBA

Shin Megami Tensei-serien er laget av de samme folka bak Persona-spillene, og kan nesten betegnes som en slags forløper for Persona-serien. Og kjenner du meg vet du at jeg elsker Persona-spillene.

I fireren spiller vi en samurai på 1400-tallet hvis oppgave er å beskytte verden mot demoner. Spillet har rundebaserte kamper der man tilkaller demoner som slåss for en.

Professor Layton and the Azran Legacies

Lansering: TBA

Få spillserier er så avslappende som Professor Layton-serien. For meg er det noe romjulaktig over spillene, late spill for late dager med sjarmerende historier og avansert hjernetrim. Azran Legacies er det sjette – og i følge Level 5 det absolutt siste – spillet i serien. Jeg stålsetter meg for et tårevått farvel.

Nok en gang blir vår venn professoren kalt ut på eventyr via et mystisk brev. I dette spillet, som avslutter den andre trilogien i serien, skal vi reise rundt hele verden på jakt etter en tapt sivilisasjon.

Bravely Default: Flying Fairy

Lansering: TBA

Glem den teite tittelen, Bravely Default er et svært lovende rollespill fra Silicon Studio og Square Enix. Spillet ble lansert i Japan i fjor til gode kritikker, og har en visuell stil som er svært tiltalende. Stort mer vet jeg ikke, traileren var nok til å gjøre meg interessert.

The Legend of Zelda: A Link to the Past 2

Lansering: TBA

En oppfølger til Link to the Past som foregår på samme verdenskart men med nye ferdigheter, grotter og bruk av 3D-grafikk? Ja takk? Jeg tenkte det.

Det var mine høydepunkter fra gårdagens Nintendo Direct. Mange høydepunkter. Det mest overraskende med alle disse spillene er at samtlige skal komme i 2013. Ærlig talt kan jeg ikke huske å ha opplevd en konsoll som har hatt så mange spennende titler på lanseringsplanen for inneværende år.

For mange handler nok 2013 om Playstation 4 og den neste Xbox-konsollen, men for meg er det ingen tvil om hvilken konsoll som per i dag er den mest vitale på markedet. 3DS har sannelig funnet formen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.