Hva er Pokémon GO Plus?
0

Hva er Pokémon GO Plus?

sep 25 Anders Lønning  

Sommerens Pokémon GO-feber har roet seg litt nå som folk er ferdig med å feriere og hverdagen banker på døra som en ubuden, men kjærkommen gjest. Man skulle tro at det ville vært bedre å lansere tilleggsutstyret Pokémon GO Plus da fenomenet herjet på sitt mest intense, men samtidig er Plus-utstyret laget slik at det hjelper deg å spille selv nå når dagene har begynt å bli en del travlere igjen.

Hva er det så man helt håndfast får i eska, skulle man finne på å anskaffe Pokémon GO Plus? Enheten i seg selv er en søt liten sak; formet som en Google Maps-tag malt som en Pokéball, med en knapp med lysdiode i midten som signaliserer dersom man er i nærheten av en Pokéstop eller en Pokémon. Når man fanger en krabat eller plukker opp items, blinker dioden i et veldig tilfredsstillende lysshow i flerfoldige farger. De første gangene føles det som å være på en høyprofils konsert med en halvtacky lasershowgimmick man ikke makter å motstå å bli til en viss grad imponert av. I tillegg til å blinke og lyse, vibrerer den også nokså sterkt (sterkere enn mobilen min), og den føles generelt kompakt og robust – med andre ord er den godt bygd, og tåler mye. Den kobles til mobilen via bluetooth (eller blåtann, om du vil).

Enheten kommer med både en klips og et armbånd, så du kan velge selv om du vil ha den på deg som om den var det nyeste og fresheste Gucci-armbåndet, eller du kan klipse den til beltet eller brystlomma, som anbefalt i manualen. Selv har jeg tatt sjansen på å feste den på reima på den veldig stilige manneveska mi, til tross for at dette ikke er en strategi som blir forklart i instruksjonene.

Å spille med Plus-tillegget gir en noen nye muligheter til hvordan man kan spille Pokémon GO. Hver gang man er i nærheten av en Pokéstop eller en Pokémon, kan man ganske enkelt trykke på knappen på enheten, som allerede lyser og vibrerer for å fortelle deg at den er i nærheten av noe du kan interagere med. Ved en Pokéstop vil den plukke opp alle gjenstandene for deg, mens den vil kaste én Pokéball på en Pokémon, hvorpå denne enten vil bli fanget eller stikke av. Med andre ord mister du nok flere Pokémoner på denne måten, men i mitt tilfelle har jeg nok likevel fått tak i langt flere Pokémoner takket være Plus-enheten, ettersom den lar meg spille selv når jeg er opptatt med andre apper på telefonen eller når jeg rett og slett ønsker å være sosial og tilbringe tid med øynene på noe annet enn mobilskjermen (eksempelvis 3DS-skjermen).

Et annet godt argument for å spille Pokémon GO med denne enheten er selvfølgelig at man kan spare en del mobilbatteri, ettersom man kan spille med mobilen i låst modus i lomma, mens man fremdeles deler lokasjonsdata med appen. Man får dog ikke noen informasjon om hvilke lommestore monstre man har fanga, og hjemskjermen på mobilen blir fort druknet i tilsynelatende uendelige meldinger om at «You caught a Pokémon!» eller «The Pokémon fled!», noe som etter hvert gjør det vanskelig å holde styr på oppdateringene man også ønsker å få med seg fra Facebook, Twitter og MySpace.

Etter cirka en times spill, eller dersom avstanden mellom mobilen og Plus-enheten blir for stor, vil enheten koble seg fra mobilen, og du vil måtte koble den til på nytt dersom du ønsker å fortsette eventyret og kallet etter å fange noen rare dyr som bor inni en ball. Jeg har også ved et par anledninger møtt på noen mer uforklarlige hendelser hvor enheten fremdeles har vært koblet opp mot appen, men hvor den fremdeles ikke har klart å registrere verken Pokémoner eller Pokéstops jeg vet har vært i nærheten. Andre ganger har dioden kun lyst et faretruende rødt, som en lite gjennomtenkt Doctor Who-skurk, uten å ha gitt meg noe som helst tilbake i appen. Begge disse problemene har likevel vært enkle å løse: det har bare vært å koble til enheten på nytt.

Dette tilbehøret er til syvende og sist for deg som ønsker å kunne spille Pokémon GO, men som også vil ha muligheten til å kunne bruke andre apper på telefonen samtidig, eller som vil spare litt batteri mens du holder på. Dedikasjonsnivået er ikke egentlig essensielt i om du bør anskaffe en eller ikke; de mest dedikerte spillerne vil gå gate opp og gate ned med appen aktiv dersom de ikke har Plus-tillegget tilgjengelig uansett, men for folk som meg som liker å kunne spille selv mens man er i farta, er det prima vare. Jeg må innrømme at min egen interesse for spillet dabbet av litt i ukene før jeg mottok Plus-enheten, mye på grunn av at jeg sjeldent hadde muligheten til å spille, ettersom jeg hadde lett for å glemme å åpne appen, eller fordi jeg ønsket å spare batteriet. Om du har litt ekstra penger å avse (enheten koster per i dag en liten femhundrelapp), og fremdeles er entusiastisk for et av årets mest intenst populære spillfenomen, kan det definitivt være verdt å vurdere en investering i et Plus-tillegg. Det endrer måten du spiller på, og vil passe bedre for noen enn det vil for andre.

Enheten vi fikk teste er levert av Nintendo

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.