Ja takk til flere spillmusikaler-Stray Gods: The Roleplaying Musical
0

Ja takk til flere spillmusikaler-Stray Gods: The Roleplaying Musical

Wow, lite visste jeg at 2023 skulle bli et spillår hvor jeg fant ut at jeg har litt sansen for visual novel-sjangeren, heller ikke så jeg det komme at jeg skulle forelske meg i et spill i den sjangeren som attpåtil er en musikal!

For Stray Gods er nettopp det. Et Visual novel spill, med innslag av dialogtre som vi er vant til fra TellTale spill og en herlig dose fengende og vakker musikk som DU er med å påvirke teksten i!
Det skal sies at nå 4 år etter at jeg så The Greatest Showman hører jeg fortsatt ofte på albumet med musikken til den filmen fordi det traff meg såpass godt, derfor hadde jeg høye forventinger til Stray Gods.

Enkel handling som fungerer

Du spiller som Grace, en sanger som brått får servert sangkreftene av den siste muse ved navn Calliope (en gudinne) som dør i hennes armer. Derfra blir du introdusert til en gruppe mytologiske skapninger (kalt idoler i spillet) kjent som The Chorus. De mistenker deg for drapet og du får én uke på å bevise din uskyld, og at du ikke er en som prøver å ta tronen selv fra idolene.

Kreftene du har arvet, tvinger folk ut i sang på kommando, du styrer ikke hva andre synger om, men du får dem til å synge hva enn de har på hjertet.
Disse evnene kommer godt med når du begynner å etterforske og spørre rundt om drapet på Calliope.

Dialogvalg som påvirker mer enn bare samtaleevner

Gameplayet kan minne om det du finner i TellTale spillene som har kommet de siste 10 årene. Men med en stilisert tegnestil med stillbilder med minimale bevegelser, så er det stemmeskuespill og dialog som har en jobb å gjøre her.

Tidligere i år spilte jeg mitt første spill i denne sjangeren og jeg synes det er en sjanger som blir mer og mer interessant siden jeg føler man kan leke med så mange forskjellige tema her, hvorav musikal var en av dem jeg ikke trodde jeg ville ha, før nå.

Stort sett er det stillbilder hvor du velger å kommunisere med dialogvalg for å grave deg ned i mysteriet rundt drapet. Flere av scenene med de andre idolene ender med en sang, og det er her magien kommer inn.
I starten av spillet får du valget mellom 3 ulike personlige trekk du vil at din Grace skal inneha. Sjarmerende, smart eller kickass punck rocker. Disse trekkene gjenspiller seg under dialogvalg i samtaler men også i sangene, noe som påvirker hvordan handlingen og sjangeren i sangene varierer fra litt til mye.

Nye venner, fiender eller kanskje en ny flørt?

Ikke bare bestemmer du hvordan du vil gå frem med hva du vil spørre og snakke om, men du kan også være veldig aggressiv og kanskje skape deg uvenner mens du prøver å tvinge frem svar, eller du kan gå frem med ditt mest sjarmerende smil og flørte med flere av de andre idolene og kanskje blir det noe mer enn bare vennskap?

Pan, den greske guden for ugang og lureri

Et stjernespekket rollegalleri og prestasjon i toppklasse

Summerfall Studios har sluppet sitt første spill med Stray Gods, men du verden for en pangstart på studioet med tanke på hvilke skuespillere de har fått hentet inn her.
Troy Baker og Ashley Johnson bedre kjent som Joel og Ellie fra The Last Of Us, Khary Payton kjent som Ezekiel fra The Walking Dead, Felicia Day kjent fra The Guild og youtube kortserien The Legend of Neil og Abubakar Salim kjent som Bayek i Assassins Creed Origins for å nevne noen.
Alle gjør en så vanvittig god jobb og leverer stemmeskuespill i toppklasse.

Jeg vil virkelig anbefale å spille enten med en god lydplanke eller aller helst med et godt headset. For det er ikke å overdrive når jeg sier at jeg til tider hadde frysninger når jeg spilte fordi det er så utrolig bra musikk, og hvordan skuespillerne leverer gang på gang samt orkestermusikken slår inn hardt og fengende så ble jeg bare sittende og nyte musikken så mye til tider at jeg nesten følte at jeg ble «forstyrret» når jeg måtte ta valg underveis i sangen.

Konklusjon

Bringer Stray Gods et nytt revolusjonerende gameplay? Grafikk utenom det vanlige? En historie tung med tvister overalt som du ikke kunne se komme?
Nei, men du verden som jeg har kost meg så mye med alle karakterene jeg fikk stifte bekjentskap med, alle de herlige sangene de har skapt med så sykt god kjemi mellom vokalene.
Dersom du er glad i musikaler og det å nyte god musikk samtidig som du liker å løse et mysterium er dette et spill for deg.

Jeg håper dette ikke blir siste gang jeg spiller et spill-musikal, her ser jeg for meg flere scenario som kan funke, hva med en Sherlock holmes musikal?

Apollo som tenker hardt på hvilke andre spillmusikaler vi kan få

Det tar ikke så veldig mange timer å spille gjennom og det oppfordrer deg til å spille flere ganger for å leke med valgene. Det eneste jeg kunne tenkt meg var en mulighet til å spille av soundtracket fra hovedmenyen uten å spille gjennom spillet.

Fra meg får Stray Gods: The Roleplaying Musical en 4.5/5

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.