Japansk GTA!
0

Japansk GTA!

sep 03 Spill.no  

«Yakuza»-serien har slitt med å ta av i Europa, til tross for at den er enormt populær i Japan. Til tross for dette har Sega nå bekreftet at de vil lansere det fjerde spillet i serien i Europa til neste år. Og de har hørt på kritikken de mottok etter å ha sensurert det tredje spillet i serien.

Japansk GTA

«Yakuza»-serien handler om Kazuma Kiryu, som er medlem av yakuza – den japanske mafiaen. I «Yakuza 3» forsøkte han å legge gangsterlivet bak seg å drive et barnehjem, men det gikk ikke så bra, og i det fjerde spillet er han nok en gang tilbake i Tokyo for å dele ut deng og nøste opp et nytt mysterium.

«Yakuza»-serien er preget av mye dialog og fokus på drama, i tillegg til svært brutale slåsskamper og masse frihet til å utforske. Man kan koble av mellom oppdrag med å spille golf, gamble, spille biljard, synge karaoke, og så videre. På grunn av denne friheten til å utforske byen man er i, samt delta i frivillige ekstraaktiviteter, har serien ofte blitt sammenlignet med kult-serien «Shenmue», og kan nesten også kalles et slags japansk «Grand Theft Auto».

Selv om Sega har vært snille og lansert de foregående spillene i vesten, har de høstet masse kritikk for unødvendig sensurering av de foregående spillene. Mah-jong-minispill har vært fjernet, og i «Yakuza 3» fjernet de like godt såkalte «hostess clubs», som er utesteder der japanske menn kan betale for å få selskap av damer ved bordet sitt.

Imidlertid ser det ut som Sega har hørt på kritikken. I sin offisielle blogg bekrefter de at vertinneklubbene vil dukke opp i den vestlige versjonen av fireren, så vi får krysse fingrene for at alle minispillene også overlever sensursaksa.

Se den nyeste traileren fra spillet her:

Se bilder fra spillet på neste side!

«Yakuza 4» utvikles og utgis av Sega. Spillet lanseres våren 2011 eksklusivt på Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.