Morsomt familiespill!
0

Morsomt familiespill!

sep 03 Spill.no  

Hvis man noen gang var i tvil, er «Start the Party» en veldig fin påminnelse om hvilke spillere Sony ønsker å nå med «Playstation Move». Her handler det nemlig om tilgjengelig og upretensiøs familiemoro.

Festspill

Tittelen «Start the Party» hinter om at dette spillet gjør seg best på fest, og det er det ingen tvil om. Dette er nemlig i bunn og grunn en samling minispill, som man nesten blir trist av å spille alene. Dette er ikke ferdighetsspill som i «Sports Champions», der man med glede øver litt alene for å bli enda mer treffsikker med buen. Spillene i «Start the Party» er kaotiske, kjapp og enkel fast food-moro.

Og ikke noe galt med det. For med en gang du har noen venner på besøk, eller samlet familien foran skjermen, begynner spillet å skinne. I starten av spillet skal hver spiller ta bilde av seg selv og skrike ut et kamprop, og figuren med ditt fjes og ditt eget kamprop følger deg gjennom spillet. Dermed er kampen allerede fra starten av personlig.

Selve utfordringene er enkle og underholdende. Man skal blant annet slå muldvarper med en hammer, smekke fluer, fange ingredienser på en pizza, lyse en lommelykt på spøkelser, og mye mer. Felles for alle spillene er at «Playstation Eye»-kameraet plasserer deg selv midt i handlingen, og «Playstation Move»-kontrolleren i hånda di byttes ut med ulike redskaper.

Det høres veldig banalt ut, men det er noe ekstremt tilfredsstillende med å se seg selv med en katana i hånda mens man hugger frukt som blir kastet mot meg fra sidene.

Eyetoy pluss

Spillmessig er «Start the Party» en videreføring av «Eyetoy»-spillene på Playstation 2. Det er lettspilt og kamerabasert moro, der mine egne bevegelser på skjermen avgjør resultatet i spillene. Den store forskjellen er jo selvsagt «Playstation Move»-kontrolleren, som gjør dette til en litt mer presis og spillmessig avansert opplevelse enn de ekstremt simple «Eyetoy»-spillene.

Verdt å nevne er også konkurranseinstinktet. Når man spiller mot andre dukker det av og til opp jokerrunder, der vinneren får sabotere for de andre. Noen ganger kan man rappe poeng, mens andre ganger kan man for eksempel tegne på portrettet til motstanderen, eller bytte ut hans kule kamprop med noe mindre kult som «JEG ER EN IDIOT!» Det er lite som er mer nedverdigende, og det er et kult lite påfunn som understreker at dette er lettspilt og uhøytidelig moro.

For familiefedre (og mødre) som vurderer å kjøpe «Playstation Move» til konsollen sin, kan jeg ikke annet enn å anbefale å ta med dette spillet. For oss litt mer erfarne gamere er «Start the Party» kortvarig moro, men for mindre barn og småbarnsfamilier er dette engasjerende og inkluderende. Kreativ og morsom bruk av «Playstation Move».

Se flere bilder fra «Start the Party» på neste side!

«Start the Party» er utviklet av S2 Games og utgis av Sony Computer Entertainment. Spillet lanseres 15. september på Playstation 3, og krever at du har en «Playstation Move»-kontroller.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.