Vakkert eventyr-epos
0

Vakkert eventyr-epos

I et land langt, langt borte er et kongerike svøpt i et mystisk mørke. Der møter en ung tyv den mytiske skapningen «Majin», og sammen påbegynner de en reise for å gjenoppdage Majin-ens magiske krefter og bekjempe det altoppslukende mørket.

Presentert på Gamescom

«Majin and the Forsaken Kingdom» er en ny tittel fra Tokyo-baserte Game Republic. Spillet distribueres av Namco Bandai og det var også disse som nylig arrangerte pressevisningen av «Majin and the Forsaken Kingdom» på Gamescom 2010. Spill.no var selvfølgelig til stede og rakk også å slå av en prat med spillets produsent, Daisuke Uchiyama.

– I Japan er vi veldig opptatt av europeisk kultur og arkitektur, og dette er elementer vi har forsøkt å trekke veksel på i «Majin and the Forsaken Kingdom». Jeg har selv gått mye rundt her i Köln og tatt bilder av tyske kirker og hus, og dere europere vil nok kjenne igjen mye av dette i det ferdige spillet.

En dypere historie om vennskap

I spillet kontrollerer man den unge tyven Tepeu, som med god hjelp av den magiske Majin-en Teotle kjemper seg vei gjennom en fargerik og eksplosiv verden som domineres av mørke krefter. Spillets grafikk er upåklagelig, og det er en spennende visuell stil Game Republic og Daisuke Uchiyama har lagt seg på. Spillets introduksjonssekvens består for eksempel utelukkende av vakre silhuetter.

Daisuke Uchiyama forteller at han også har vært interessert i å fortelle en dypere historie om vennskap gjennom spillet:
– For å klare mange av oppgavene i spillet, så må Tepeu og Teotle jobbe sammen. Selv om man ikke kan styre ham direkte, så har Teotle magiske krefter – og kan for eksempel helbedre Tepeu hvis han blir skadet. Med dette håper jeg vi klarer å formidle verdien og styrken som ligger i et godt vennskap.

«Majin and the Forsaken Kingdom» er bygget rundt samme lest som «God of War»- og «Assassin’s Creed»-seriene – med friske hopp og dynamisk kameraføring. Spillet burde derfor slå godt ann blant Spill.no’s actionfrelste lesere. Sleng på en liten dæsj søthet à la «Little Big Planet», og vi sitter igjen med et morsomt og spennende eventyrspill som også burde engasjere spillinteresserte jenter.

Ofte kan japanske spill føles som en ganske fremmedliggjort greie for europeiske spillere, og selv skyr undertegnede såkalte «JRPGs» (- japanske rollespill, red. amn.) som pesten. I tilfellet med «Majin and the Forsaken Kingdom» syntes imidlertid ikke dette å være et problem, da spillet virker kulturelt tilgjengelig også for oss europeiske spillere.

Lurer du fortsatt på om «Majin and the Forsaken Kingdom» er noe for deg? Ta en titt på traileren nedenfor:

«Majin and the Forsaken Kingdom» utvikles av japanske Game Republic og distribueres av Namco Bandai. Spillet kommer til Playstation 3 og Xbox 360 og har forventet slippdato 25. november 2010.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.