Kjedelige minigames
0

Kjedelige minigames

nov 19 Spill.no  

Jeg har alltid syntes at gameplay er det desidert viktigste i et spill. Av den grunn har jeg sansen for både gamle klassikere og brettspil, siden det ikke var mulighet til å gjøre så mye annet enn å fokusere på gameplay. Derfor skulle man tro at jeg likte et spill som dette, siden det både bruker brettspill, og er like forseggjort som spill flest fra 1980.

Dessverre ble jeg skuffet. Spillet inneholder kun fire «minigames», som alle har omtrent like mye for seg som de minigamene som følger med mange DS spill som for eksempel New Super Mario Bros. eller Super Monkey Ball Touch & Roll. 

Det første spillet jeg spilte var Battleship. Det funker på samme måte som brettspillversjonen: Du setter opp fem skip på et rutenett, og så tar man tur med å skyte i blinde og prøve å senke alle skipene til motstanderen. Om man treffer et skip får man vite at man traff, og man må prøve å treffe alle de andre feltene skipet dekker. I den alternative versjonen får man ett skudd per skip man har igjen, i stedet for ett per runde. Dette spillet kan også spilles med blyant og ruteark.

Bop It! er en digital versjon av en leke. Du skal høre på «musikk» og en kar forteller deg hva du skal dra, trykke, skru på eller rope inn i, så skal du gjøre det etter takten. Siden det er digitalt er det bare å trykke på ett av fire steder på skjermen etter rytmen i den forferdelige musikken. Hvis du kunne tatt DS-spillet Elite Beat Agents, fjernet alle sangene, fjernet de morsomme historiene og gitt kun en bane med fire punkter å trykke på har du dette.

 

Connect 4 er helt vanlig «4 på rad», samme typen som selges i leketøysbutikker og spilles i barnehager og på hytter omkring i landet. Det er en modus kalt Power Chips der du kan få spesielle brikker som for eksempel bomber eller dobbel verdi, men bortsett fra det er det det samme som brettspillet. Dette er det eneste spillet som jeg syns er litt moro, men det er allikevel lite grunn til å kjøpe det på DS i stedet for den mye billigere fysiske versjonen.

Operation er det siste spillet i pakken, og går ut på at du får se en menneskekropp, og skal velge fremmedlegmer å fjerne. Fremmedlegmer som ost, sommerfugler og frosker. Du må dra objektene gjennom en rosa labyrint som antakeligvis skal representere ett eller annet kropslig fenomen, og hvis du treffer veggen må du tromme i takt med pulsen til den personen du «opererer» for at han ikke skal dø.

Spillet har også achievements, men jeg forstår ikke helt hvorfor jeg skulle vært tiltrukket av dem. Det eneste bra med dette spillet er at det er single-card download play, så man trenger bare ett spill for å spille to spillere. Det kan være et spill å kjøpe til små barn dersom man skal på en lang biltur for eksempel, men hvorfor ikke bare spille ett av de ovenfornevnte spillene med inkluderte minigames så har man mer å spille før man går lei?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.