«LBP2» blir grenseløst
0

«LBP2» blir grenseløst

På onsdag møtte Spill.no Marius Steen, den norske representanten for Sony Playstation, på Gamescom 2010. Steen kunne både avsløre hittil ukjente detaljer om «Little Big Planet 2», og introdusere oss for Christophe Villedieu, brettdesigner i Media Molecule.

Tydelig engasjert

Marius Steen er tydelig engasjert når han snakker om Sonys kommende plattform-flaggskip:
– «Little Big Planet 2» er ikke så mye et plattformspill, som det er en plattform for spill. Med «Little Big Planet 2» gir vi brukerne verktøyene til å skape akkurat det spillet de ønsker – enten dette er et plattformspill, et biljardspill, en «Pong»-klone eller noe helt annet.

Ved siden av ham står Christophe Villedieu, brettdesigner i Media Molecule, og nikker enig:
– «Little Big Planet 2» er «Little Big Planet unleashed». Alle småting man slet med i eneren er nå rettet opp i, og resultatet er et nærmest grenseløst verktøy for kreativitet.

Headhuntet til Media Molecule

Christophe Villedieu har selv en interessant og morsom bakgrunnshistorie. Opprinnelig utdannet Art Director jobbet han i et reklamebyrå i Paris, og var måtelig interessert i spill på fritiden. Dette helt til han oppdaget «Little Big Planet», og begynte å dedikere all sin fritid til å lage gratis brett for «LBP»-communitiet.

Etter å ligget lenge på topplisten over de mest populære brettene i «Little Big Planet», fikk han en dag en mystisk melding på Playstation Network. Kunne han muligens tenke seg å flytte til London for å begynne å jobbe som profesjonell brettdesigner i Media Molecule?

Christophe var først tvilende til autensiteten av meldingen, men etter å ha fått tilbudet bekreftet takket han til slutt ja – og i dag bor og jobber han i London.
Christophe er tydelig lykkelig over forandringen i livet sitt:
– Å kunne jobbe for Media Molecule med «Little Big Planet 2» er en drøm som har gått i oppfyllelse for meg. Hele livet mitt har blitt forandret, og jeg kan takke Sackboy for alt.

– En helt ny verktøykasse venter

Christophe deler også villig sine tanker om nye «Little Big Planet 2»:
– Hittil er det blitt laget over 2,5 millioner brett i «Little Big Planet». Jeg tipper cirka 10.000 av disse er virkelig gode brett, men jeg har dessverre ikke rukket å spille alle selv – det ville vært umulig. I toeren venter en helt ny verktøykasse på spilleren; du vil kunne lage forskjellige sekvenser og koble sammen ulike brett, regissere dine egne mellomscener, feste kontroller direkte til innretningene du lager og programmere tenkende, levende fiender. Du vil også kunne komponere din egen musikk som akkompagnerer brettene dine, og du kan – om du vil – oppheve tyngdekraften.

– Men vi har også jobbet med de små tingene. Vi har for eksempel laget nye animasjoner for eksplosjonene, slik at du kan sprenge de ulike objektene på brettet ditt – og vi har designet og programmert pels; slik at figurene i «LBP»-universet blir enda søtere.

Se flere skjermbilder fra «Little Big Planet 2» nedenfor:

«Little Big Planet 2» utvikles av Media Molecule og distrbures av Sony Playstation. Les mer om spillets på dets norske hjemmeside. Spillet kommer til Playstation 3 og slippes en gang i november 2010.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.