Like a Dragon: Infinite Wealth – Sommer, sol og bading / Yakuza stil
0

Like a Dragon: Infinite Wealth – Sommer, sol og bading / Yakuza stil

jan 23 Stian Koxvig  

Ichiban Kasuga er tilbake og denne gangen har han tatt turen ut av Japan og til Hawaii. I tradisjonell Like a Dragon stil blir det mye vold, mye latter og Baka Mitai. 

Dette er det niende hovedspill i RGG Studios Like a Dragon serie tidligere kjent som Yakuza og etter bytte av hovedkarakterer i Yakuza 7 har spillet skiftet fra en beat em up til fullstendig RPG og det har fungert veldig godt. 

Ichiban unner seg en ferietur etter at livet hans går i grus igjen

Så Infinite Wealth finner sted 3 år etter Yakuza Like a Dragon hvor Tojo Clan og Omi Alliance ble lagt ned av Daigo Dojima og Masumi Arakawa. Yakuzaklanene er døde og 20 000 Yakuza prøver å få normale liv noe som ikke er spesielt enkelt. Ichiban har begynt å jobbe hos Hello Work er godt likt av alle og anerkjent som en helt, og hjelper fortapte yakuzamedlemmer til å få jobb og integrere seg til samfunnet men møter mye vanskeligheter og diskriminering. En dag vil en streamer poste en video som outer «The Hero of Yokohama» som Yakuza og alt faller i grus for han og vennene hans. Samtidig kommer et gammelt medlem av hans tidligere yakuza familie tilbake i livet hans og forteller han at moren hans har lyst til å møte han. Hun er bosatt i Hawaii og Ichiban tar turen til solfylte Honolulu. Der blir han fort gjenforent med Kazuma Kiryu som er der på et oppdrag og de må alliere seg da det viser seg at moren til Ichiban er i livsfare. 

Kiryu har blitt en gammel mann i Like A Dragon Infinite Wealth

Kiryu Kazuma er tilbake som hovedkarakter etter å ha gjort en cameo i Yakuza: Like a Dragon og var sentral i nedleggingen av Tojo Clan. For 2 måneder siden slapp RGG Studios et mindre spill kalt Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased his Name som omhandler Kiryu imellom Yakuza 6 Yakuza 7 og Like a Dragon Gaiden Infinite Wealth, og det er et spill det er veldig greit å ha spilt før man hiver seg ut på Infinite Wealth. Like a Dragon Gaiden er kanskje det viktigste spillet i hele serien fordi det forteller såpass mye viktig om Kiryu som karakter i Infinite Wealth. Ca halvveis uti spillet tar det en Yakuza 0 formel hvor du har annenhver kapittel mellom Kiryu og Ichiban.

Seonhee The Queen of Geomijul ble en fanfavoritt etter Yakuza Like a Dragon og har nå blitt spillbar

Kiryu er i en kamp han ikke kan vinne denne gangen. Han har fått kreft og maks seks måneder igjen i å leve. Dette forklarer også hans veldig grå hår og hvordan han har blitt så mye eldre siden sist. Dette ble spoilet av RGG Studios selv i Story traileren for Infinite Wealth og vi skal snakke om dette litt senere. Men ja. Kiryu sliter med å akseptere skjebnen sin for han er vant til å bruke knyttnevene til å løse ting. Denne gangen går ikke det. Han er fortsatt slave/agent for japansk etterretning etter at de forfalsket dødsfallet hans i Yakuza 6 så når han får spørsmål om å gjøre et oppdrag i Hawaii drar han. Der hører han etter hvert om en naken idiot som vasker opp på stranda i Honolulu med en dragefisk tatovering og drar for å etterforske da han syns det høres kjent ut. 

Jeg klarer ikke å akseptere at RGG Studios spoilet dette i en trailer.

Ok, da må vi snakke om elefanten i rommet. Hvorfor spoilet RGG det at Kiryu er dødssyk? Det hadde vært en såpass emosjonell gut punch om de holdt det hemmelig. Jeg hadde ikke sett story traileren, så jeg viste det ikke. Da jeg lærte at en av mine favoritt karakterer hadde fått kreft og ville dø begynte jeg å grine, og Kiryu er en brukket skadet mann som savner datteren sin. Heldigvis er den elskverdige idioten Ichiban Kasuga der og han sliter med å innse at en såpass sterk legende som The Dragon of Dojima kommer til å dø. Men ja det at RGG spoilet et såpass viktig plottelement i november er utilgivelig. 

Gameplayet er lett gjenkjennelig fra Yakuza: Like a Dragon

Da har vi snakket nok om historien tenker jeg, så la oss heller snakke om gameplayet. Den tur baserte spillestilen fra Yakuza Like a Dragon er tilbake og alle karakterene har sine egne spesialjobber. Kiryus heter The Dragon of Dojima og kombinerer RPG elementene med beat em up faktorer som vil glede fansen av de eldre spillene. Det er flotte nye karakterer Ichiban møter på Hawaii og blir venner med. For Ichiban Kasuga liker to ting. Dragon Quest og vennene sine, han har ikke endret seg alt for mye og er fortsatt den samme godtroende naive elskverdige tullingen som vi husker. Vi har flere nye Hawaii inspirerte jobber som surfer hvor du slår løs på fiendene med surfebrett, eller huladanser. Det er mange forskjellige stiler til partimedlemmene dine og alle vennene fra Yakuza Like a Dragon dukker opp. Fiendene er varierte og utfordrende og morsomme og slåss mot. Det er så mange forskjellige jobber og våpen og det føles som et fuillverdig rollespill nå. Det er mye muligheter. 

Ichiban leverer junkfood på sykkel i en bonus spill som krysser Just Eat med Crazy Taxi

Honolulu er det største kartet i Like a Dragon serien så langt, men også det som føles mest levende. Golfklubber, danseklubber, absurde spill hvor du kjører trikk og skal ta bilde av pervoer og selvfølgelig karaokeklubber. For det er ikke et Like a Dragon spill uten Baka Mitai og Ichiban har hørt rykter om at Kiryu er en karaokemester. Mange forskjellige restauranter og i ett minispill inspirert av Tinder skal man ta med Ichiban på blind dates og lærer at den du chatter med er ikke alltid den de gir seg ut for å være. Senere i spillet får man også tilgang på Ijincho og Kamurocho som også må utforskes. Infinite Wealth er et stort spill, et veldig stort spill. 

Sujimon konseptet returnerer fra Yakuza 7 og denne gangen kan man bruke Sujimon i forskjellig kamper og beseire gymmer og delta i raids for å komme til toppen av Sujimon ligaen og bli «The Very Best» Hvor har jeg hørt dette før?

Ichiban er lett og like og både dyr og mennesker blir fort glad i han.

En annen ny gamemode heter Crazy Eats og er en kombinasjon av Just Eat og Crazy Taxi, Ichiban trenger penger og tar en jobb som delivery driver på sykkel for å mate sultne mennesker rundt på Honolulu men for å få betalt må man gjøre absurde sprø stunts i gatene og plukke opp all maten langs veiene. Jo flere triks man gjør jo mer penger får man. 

Men den største og mest utdypende gamemoden heter Dondoko Island. Ichiban ender opp på en øde øy overkjørt av pirater og en bitte liten ferieresort som blir terrorisert av pirater. Og han får ansvaret om å jage de vekk og bygge en 5 stjerners ferie resort. Denne modusen er så artig at her kunne RGG ha laget et eget spill ut av. Jeg glemte av tiden mens jeg spilte denne. Ichiban jager vekk piratene med å slå løs på de med balltre og bygge det ultimate ferieparadiset. Her er mulighetene endeløse og du kan invitere folk fra Honolulu og gamle venner til å oppleve paradiset ditt. I ekte Animal Crossing stil må du lage husene og dekorasjonene ved hjelp av en crafting benk og man setter de rundt der man føler for det for å bygge poeng og popularitet til øyen din. 

Ichiban out here flexing his Ichi Buns

Også er det Kiryus hoved gamemode. Bucket List. Han har kreft, han skal snart dø, og han sliter med å godta det. Bucket list er en kjærlighetserklæring til Yakuza serien og her kontrollerer man Kiryu mens han tenker og mimrer tilbake til forskjellig viktige hendelser fra seriens lange historie. Han får hjelp av sin gamle bestevenn Makoto Date som er den eneste som vet at han ikke døde i Yakuza 6. Her kom tårene da jeg spilte, flere ganger. Kazuma Kiryu er en så herlig karakter og han er ødelagt etter Yakuza 6, han savner vennene sine, men har æren sin så han nekter å avsløre at han fortsatt lever så Date setter opp møter med tidligere karakterer mens Kiryu står på bakrommet og lytter. Disse bucket list hendelsene kan man finne over alt på kartet spesielt i Kamurocho så her er det bare å begynne med å utforske. Alle gir deg poeng som låser opp mer av Kiryus egenskaper for å pushe «The Last Stand of the Dragon of Dojima». 

Kiryus Bucket List gamemode vil være en kjærligheterklæring til Like A Dragon og ta for seg mye av seriens lange historie

Det har vært litt kritikk rundt RGG Studio mot at de har lagt New Game Plus modus under den dyreste Deluxe Edition men nå var det den jeg fikk kode på så det er den vi snakker om her men jeg forstår kritikken, det er litt usmakelig. Samtidig kommer Deluxe Edition med en bonus dungeon med veldig gode høy level fiender som er veldig fin for trophy og achievement hunters for å grinde opp til de høyere levelene og som en slags epilog til historien.

Jeg ble introdusert til Yakuza i 2017 da en kompis fikk meg til å spille Yakuza 0. Jeg forelsket meg helt i serien og spilte 0 Kiwami og Kiwami 2 back to back og etter det har jeg vært en blodfan. Det er spill man blir glad i og must plays med unike karakterer og stappfull av innhold og de har blitt bedre og bedre. Infinite Wealth gir deg ca 65 timer med moro spredd over en engasjerende historie. 

En av spillets nye karakterer er på engelsk voicet av Danny Trejo og du kan se han er litt snarlik

Like a Dragon Infinite Wealth er det endelige kapittelet for Kiryu Kazuma og her leveres stafettpinnen videre til Ichiban Kasuga og det er et fantastisk godt spill. Dette er Magnum Opuset Like a Dragon har ledet opp til. Ichiban er en flott karakter og en verdig etterfølger til å drive serien videre. Dette føles som en veldig god avslutning på historien til The Dragon of Dojima. Det er veldig greit å spille Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased his Name før du går løs på Infinite Wealth. det er på Gamepass blant annet og et mesterverk som gav meg 2023s sterkeste spilløyeblikk.

Mer en dette skal vi ikke si for dette er et spill som må oppleves. RGG Studios viser at de er utrolig flinke til å lage rollespill, og leverer tidlig en GOTY konkurrent allerede.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur