Mangler dybde og variasjon
0

Mangler dybde og variasjon

nov 12 Spill.no  

Da jeg var liten var jeg fullstendig hekta på «Pokémon». Det var noe helt nytt, og jeg fikk mitt første spill da jeg var to-tre år. Det var yndlingsleken min, tingen som stod meg tettest til hjertet var min rosa Game Boy og «Pokémon Blue»-spillet. Jeg var hekta på å spille, samle «Pokémon»-kort, og se på TV-serien. Slutten av 90-tallet handlet mer eller mindre om «Pokémon» for mange av oss som vokste opp på denne tiden.

Sidespill

Jeg har egentlig alltid vært litt skeptisk til alle spinoff-spillene til «Pokémon». «Pokémon XD», «Poképark Wii», «Pokémon Snap» og så videre. Alt som ikke har vært et av hovedspillene har egentlig ikke vært det helt store etter «Pokémon Stadium». Derfor var jeg bittelitt skeptisk da jeg puttet «Pokémon Ranger: Guardian Signs» inn i DS-en min.

Etter å ha spilt selv i omtrent fem minutter, får jeg se en mellomsekvens. En håpløst lang mellomsekvens. Greit, tenker jeg. Sikkert greit å få vite historien bak spillet før jeg starter. Det dumme er at jeg ikke får vite så mye om historien, og det virker mer som en unødvendig utfyllingsgreie for å fylle ut spilletid. Slik går egentlig hele spillet, det avbrytes av unødvendige mellomsekvenser og lange dialoger hele tiden.

Dette gjør at jeg mister følelsen av at det er jeg som spiller. Spillet føles utrolig ledende, som om alt jeg gjør selv er å tråkke litt rundt og fange pokémon. Vanskelighetsgraden på de delene jeg får spille selv er også håpløst lav, og det er nesten mer dialog enn spilling. Skuffende, for gameplayet isolert sett er faktisk ganske underholdende.

Oblivia

Spillet er det tredje i «Pokémon Ranger»-serien, og handler om to pokémon rangers, hvis oppgave er å beskytte pokémon. Disse to er deg og din partner. Dere drar til Oblivia, en liten øygruppe et sted i havet. På vei dit møter dere på «Pokémon Pinchers», et avansert lag med kriminelle som fanger, skader og selger pokémon. Noen skikkelige slemminger, med andre ord.

Etter å ha prøvd å beskytte en pokémon fra skurkene, krasjlander du på Dolce Island, en liten øy sør i området, full av Pichu. Snart merker du at du ikke er alene, for Pokémon Pinchers er også der og fanger pokémon.

Gjennom spillet er din oppgave å beskytte Oblivia mot disse skurkene. De fanger ikke bare pokémon, de gjør også alt de kan for å ødelegge for deg ved å sabotere mulighetene dine til å kommunisere, ødelegge redskapene dine og så videre. Du får hjelp av lille Ukulele Pichu, en pichu som overraskende nok spiller ukulele. Når du fanger pokémon får god hjelp av musikken til den lille musa.

Rent teknisk er spillet veldig fint. Lyden og grafikken er pen, og stilen er veldig japansk rollespillaktig. Musikken er stemningsskapende, men kanskje ikke like fengende som i andre «Pokémon»-spill. Lyden er veldig typisk «Pokémon» – stemningsskapende, men smått irriterende. Spillkontrollen er lett å lære seg og enkel å bruke.

Begrenset moro

Som pokémon ranger er du utstyrt med en «capture styler», som er et lite redskap du kan bruke for å logge oppdrag, lagre diverse ting, og selvfølgelig å fange pokémon. Denne styleren kan du oppgradere etter hvert, og ved å fange pokémon får du også erfaringspoeng. Ved å få nok erfaringspoeng går du naturlig nok opp i nivå. Dette er omtrent det eneste i spillet som gir deg en liten følelse av at ting går framover, en følelse av at du oppnår noe.

Sammenlignet med hovedspillene i «Pokémon»-serien varer ikke spillet så lenge, det har omtrent 20 timers spilletid. Historien er til tider søt, men ganske svak, og det frister lite å spille «Pokémon Ranger: Guardian Signs» flere ganger. Likevel, etter du er ferdig med historien venter en håndfull oppdrag på deg rundt om i Oblivia, med oppgaver der du skal gjøre alt fra å hente en pokémon i en skog, til å utforske steiner som rører på seg i en hule. I tillegg er det en flerspillermodus med wi-fi innebygd som man kan leke seg med.

«Pokémon Ranger: Guardian Signs» står ganske klart i skyggen av hovedspillene i serien. Min skepsis til «Pokémon»-spinoff-spill har ikke blitt overvunnet med denne tittelen, dessverre. Søtt og til tider moro, men jeg ville kanskje heller spart pengene til «Pokémon Black/White» som kommer til påsken neste år.

Se flere bilder fra «Pokémon Ranger: Guardian Signs» på neste side!

«Pokémon Ranger: Guardian Signs» et utviklet av Creatures Inc. og utgis av Nintendo. Spillet er lansert på Nintendo DS

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.