Microsoft: Ikke forvent Xbox Series X eksklusive spill i konsollens første leveår
0

Microsoft: Ikke forvent Xbox Series X eksklusive spill i konsollens første leveår

jan 12 Anders Lønning  

En ny konsollgenerasjon står snart på trappene og allerede er kampen om å tiltrekke seg den største spillerbasen i gang. Men i sterk kontrast til tidligere generasjoner hvor konsollholderne oftest har fristet oss eksklusive spill som kun blir å finne på den deres konsoll, virker det som det denne gangen er tilgjengelighet Sony og Microsoft setter pengene sine på.

Dette ser vi for eksempel i måten Sony legger vekt på at konsollen deres så nærmest ikke skal ha lastetider som skiller spilleren fra spillet, samtidig som ryktet om støtte for bakoverkompatibilitet for opptil flere generasjoner av PlayStation, forhåpentligvis gjort på en måte som kan forbedre gamle spill via høyere oppløsning eller mer stabil bildefrekvens slik Microsoft gjør det på sin Xbox One X, på mange måter kan bidra til å viske ut grensene mellom gammelt og nytt mens det samtidig tilbyr spillerne en helt enorm spillkatalog.

Bilderesultat for matt booty xbox series x

Microsoft på sin side har jo også med sitt Xbox Game Pass program som gir spillerne tilgang til et stort bibliotek med spill til en relativ liten penge, med garantien av at alle spill utviklet av et Microsoft eid studio også kommer til tjenesten på lanseringsdagen, lagt lista for hvordan en à-la-carte abonnement tjeneste kan gjøres for spill. Med Project xCloud ser det også ut til at Microsoft forstår det Google ikke ser ut til å ha forstått med Stadia, at spillere ikke godtar såkalte «avgrensede hager» lengre og at få spillere er interessert i å kjøpe seg inn i en plattform hvor de ikke får bruke spillene de allerede eier, og  hvor de heller ikke kan spille med vennene de har på de etablerte konsollplattformene.

En annen måte Microsoft tenker annerledes enn tidligere ser ut til å være deres definisjon på hva en konsollgenerasjon i det hele tatt betyr. Vi så at både Microsoft og Sony testet vannet med halv-stegs konsollene PlayStation 4 Pro og Xbox One X, og i et intervju med britiske MCV kom Matt Booty fra Xbox Game Studios med en nyhet som i hvert fall gleder oss her i Spill.no

– Etterhvert som vårt innhold lanseres ut over det neste året – to årene vil alle spillene våres, litt som på PC plattformen, kunne spilles både «opp» og «ned» i den familien av enheter. Vi vil at de som mellom nå og lanseringen av Series X skal føle at de har gjort en god investering og at vi tar hensyn til dem når det kommer til innholdet vårt.

Det Booty (Må bare elske det etternavnet -red) sier her er at Microsoft sine såkalte «first-party» tittler vil være spillbare på både Xbox One, Xbox One S, Xbox One X og Xbox Series One når den lanseres, og at vi de første årene av det som blir den niende konsollgenerasjonen ikke kommer til å se den tradisjonelle «restarten» vi er vant til å se når en ny konsollgenerasjon rulles ut, i hvert fall ikke hos Microsoft.

Intervjuet med Xbox Game Studios sjefen inneholder mange godbiter om fremtiden til Xbox og er virkelig verdt en gjennomlesning.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.