Molyneux vil bidra til nytt «Syndicate»
0

Molyneux vil bidra til nytt «Syndicate»

mar 29 Spill.no  

Husker du spillet «Syndicate»? Mange har gode minner fra det klassiske PC- og Amiga-spillet, utviklet av Peter Molyneux og Bullfrog. Rykter på nettet vil ha det til at svenske Starbreeze jobber med en moderne versjon av spillet, og nå har spillets originale skaper, Peter Molyneux, tilbydt seg å hjelpe til.

Åpent tilbud

Peter Molyneux er for tiden spillsjef i Microsoft, men har lang fartstid i spillbransjen. Han står bak spill som «Populous», «Black & White», «Theme Park», «The Movies» og «Fable». I tillegg til «Syndicate», selvsagt. Under årets BAFTA-utdeling i England spurte Computer & Video Games spillutvikleren om han gjerne skulle vært involvert i en eventuell ny versjon av «Syndicate».

– Ja, selvsagt. Det er en god følelse å se at noe du har skapt fortsatt har livets rett. Men det første som slår meg er at jeg skulle ønske jeg kunne tilbringe en dag med utviklerne for å fortelle dem hva jeg syntes var virkelig spesielt med «Syndicate», sier Molyneux.

– De er smarte folk, og jeg er sikker på at de finner ut av det. Men det er som en forelder som ser barnet sitt vokse opp og gjøre noe ut av livet sitt. Man vil fortsatt være involvert. Det kom et «Populous» på DS, det var ok, ikke brilliant. Igjen skulle jeg ønske jeg kunne hatt ti minutter med utviklerne i starten av prosessen, fortsetter Molyneux til Computer & Video Games.

Det originale «Syndicate»-spillet har fått kultstatus gjennom årene. Spillet kom i 1993, og handlet om en fremtidsverden der du styrte en liten gjeng med spesialagenter på ulike oppdrag i storbyen i et spill som blandet action og strategi. Kule våpen som flammekastere, og intrikate oppdrag sørget for at spillet fikk klassikerstatus.

Som sagt har verken Electronic Arts eller svenske Starbreeze bekreftet at de jobber på et «Syndicate»-spill, men det er lov å håpe. Og da kan vi jo samtidig håpe at de takker ja til Molyneux sitt tilbud om å bidra.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.