Moons of Madness – En liten perle fra Norge
0

Moons of Madness – En liten perle fra Norge

nov 04 Christian Sannes  

Funcom sammen med de norske utviklerne hos Rock Pocket Games som er plassert i Tønsberg, har prøvd seg på et psykologisk skrekkspill der handlingen utspiller seg på planeten Mars. Du våkner på en romstasjon helt alene og starter å utforske den ensomme stasjonen som fort viser seg å ha en mørk hemmelighet. En svart gugge ser ut til å infisert deler av bygget, men før du får undersøkt nærmere, våkner du igjen og du innser at det kun var en drøm (eller var det?). 

Etter en røff start og igjen går ut av sengen, er romstasjonen nå helt uten den mystiske guggen og alt ser riktig ut igjen. Gradvis merker du at det er noe som ikke stemmer og oppdraget om å finne ut hva som skjuler seg i mørke starter. Jeg vil ikke snakke mye mer om historien for å unngå å spoile noe. 

Moons of Madness setter stemningen tidlig i spillet og for meg ble jakten på å finne ut hva den mørke og ukjente guggen hoveddrivkraften i spillet. Jeg lever med raskt inn i historien siden stemme skuespillet er troverdig og jeg får følelsen av å faktisk være med på mysteriet mye takket være et godt design av omgivelsene inne på romstasjonen og ute på planeten. Lengden på spillet passer bra og er på rundt 5-6 timer. Du kan selvfølgelig bruke lengre tid dersom du undersøker hver eneste rubbel og bit. 

Dette er et skrekkspill med hovedfokus på frykten for the ukjent, a.k.a lovecraftian. Det er noen få jump scares som ikke oppnår ønsket effekt pga lyden under de skumle delene er for lav selv om jeg spilte med headset. Mister litt av panikk følelsen i partiene der du flykter fra noe som jager deg, her går det litt for tregt og lite animasjon fra karakteren som gjør at det føles ut som du spaserer vekk og ikke løper i full panikk!

Spillet består av en del gåter som må løses ved hjelp av ulike hjelpemidler, men de er relativt enkle og greit variert. Kunne nok skrudd opp vanskeligheten etter hvert

Mye positivt å dra frem her som nydelig områder som sammen med god fargebruk klarer å dra meg skikkelig inn i denne verdenen og jeg sitter med en følelse av at jeg vet hvordan det er å være på en romstasjon på Mars. Selve historien er det beste med spillet og måten de spiller på frykten for det ukjente, skulle gjerne skrevet mer om historien, men må nesten oppleves selv.

 

 

Moons of Madness er en gjennomført spennende og underholdende opplevelse som drives av en mystiske historie, noen få små elementer som trekker litt på totale opplevelsen. Alt i alt et godt og komprimert spill som byr på en nervepirrende fortelling som spiller på ensomhet og balanserer fint mellom hva som er virkelig og hva som kanskje bare er en drøm.

 

Ble lansert på PC 22.10.2019 og kommer 21.01.2020 på PS4 og Xbox One. 

About Christian Sannes

Christian Sannes, 28 år fra byen mellom de syv fjell. Liker best open world RPG spill, men spiller nesten alt. Beste spill p.d.d God of War, Horizon Zero Dawn, Breath of the Wild og Super Hot VR.